Tutte Belle: Hippe nieuwe merken en pareltjes

Tutte Belle: Hippe nieuwe merken en pareltjes

In een van de meest gezellige winkelstraatjes van Leeuwarden, de Kleine Kerkstraat, vind je baby- en kinderkledingwinkel Tutte Belle! In een vrolijke winkel combineert winkeleigenaresse Janna samen met Janet een passie voor kinderkleding en het mixen en matchen van verschillende merken en stijlen met elkaar!


Sinds 2016 is Tutte Belle terug te vinden in de Kleine Kerkstraat, nadat Tutte Belle na vier jaar aan de Wortelhaven/ Eewal uit haar jasje groeide. Inmiddels vierde Tutte Belle op het moment van schrijven net haar vierde jubileum en is het assortiment alleen maar verder uitgebreid. Waar er op de Wortelhaven/Eewal bijvoorbeeld vooral aandacht werd besteed aan tweedehands (‘preloved’) kinderkleding, vind je er nu een grote collectie nieuwe kinderkleding, maar ook cadeaus en accessoires.


Van baby tot basisschool

Zo’n ruim aanbod betekent ook dat je er voor je kinderen jarenlang kan scoren. Bij Tutte Belle vind je namelijk alles tot en met maatje 164, of zoals Janna zegt: “We verzorgen kinderen van de baby tot en met de basisschool.” Een groot deel van het winkelaanbod komt van kleinere merken. “We vinden het leuk om met andere kleine ondernemers samen te werken”, vertelt Janna. “Die zoeken wij dus graag op, maar zij zoeken ons ook graag op.” Zo is er bijvoorbeeld kleding van House of Jamie, Ammehoela en Play Up. Babykleren en cadeaus vind je hier van Jollein en Noppies, accessoires van Bert Sieraden, Popcutie en Mimi & Lula en dameskleding van Sisters Point en Esthrz. Gloednieuw zijn de toffe cowboyboots voor kids van het merk Bootstock.


Er wordt goed gelet op het productieproces van de kleding, cadeaus en accessoires. Duurzaamheid en eerlijke omstandigheden staan voorop bij het inkoopproces. “Er wordt ook steeds meer naar gevraagd”, vertelt Janna. “Mensen willen steeds vaker weten of hun kleding op een goede manier wordt geproduceerd. Daar betaal je dan iets meer voor, maar de kwaliteit is beter en je kunt het in een goede staat weer doorverkopen wanneer je kinderen eruit groeien.”


Door het diverse aanbod is er ook voor ieder wat wils. Dat is ook de bedoeling van de winkel, geeft Janna aan. “Iedereen moet hier iets kunnen vinden. Of je nou van felle kleuren of van aardekleuren houdt.” Dankzij de kleinere merken loop je ook niet in dezelfde jas als iedereen op het schoolplein. “Dat vinden de klanten leuk, maar wij ook! Dus dat komt goed uit”, lacht de winkeleigenaresse.


Tweedehands kleding inbrengen

Dat doorverkopen van kinderkleding waar we net over schreven kun je ook doen bij Tutte Belle, want met tweedehands kleding aanbieden is de winkel nooit gestopt. “Kinderen aankleden is nooit klaar. Nadat ze iets twee of drie keer aan hebben gehad, is het al te klein! Dus dat kun je hier brengen. We hebben zo’n veertienhonderd inbrengers”, legt Janna uit. “Je hoeft, vind ik, ook zeker niet alles nieuw te kopen. Alles dat hier hangt, ziet er goed uit en er hangt ook merkkleding van bijvoorbeeld Burberry. Nu vintage zo in is, is het bijna cool om te zeggen dat je tweedehands kinderkleding hebt gekocht!”


“Als je vandaag niets vindt, kan je volgende week altijd weer terugkomen”


Wanneer je je kleding inbrengt, helpen de dames in de winkel je met het opzetten van en inloggen in het systeem. Je krijgt vijftig procent van de opbrengst, dat als shoptegoed in de winkel te besteden is.


Privéshoppen op afstand

In de gezellig ingerichte winkel staan de dames met een flinke dosis enthousiasme en hulpvaardigheid voor al je wensen klaar. Het interieur en de openheid vrolijken veel mensen op, geeft Janna aan. “We hebben wel eens mensen die een beetje in de put zitten en langskomen omdat ze naar eigen zeggen blij worden van onze winkel. Heel lief, vind ik dat! We zijn soms net een beetje een kapper, we weten veel dingen van klanten die anderen dan niet weten. Alles is hier toegestaan: Of je nou even lekker wil snuffelen en morgen weer terug wil komen of echt inkopen wil doen: we staan altijd klaar om je te helpen.”


“Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die in hun lunchpauze even bij de tweedehands kleding komen kijken. Die vullen we dagelijks aan, dus als je vandaag niets vindt, kan je volgende week altijd weer terugkomen. Het laagdrempelige is belangrijk hier. Je kan altijd lekker komen kijken en we helpen je heel graag.”


Dat hulpvaardige stopt niet in de winkel. Op de sociale media van Tutte Belle wordt vaak het nieuwe assortiment gedeeld. Zie je iets dat je graag wil hebben? “Dan geef je maar een gil. We reserveren het voor je en kunnen het voor je opsturen”, legt Janna uit. Als je niet langs wil komen vanwege het coronavirus? “Dan kunnen mensen ook appen met hun wensen, zoals kleur en leeftijd. Met allerlei verschillende merken maken we een paar setjes. Zo kun je privéshoppen van een afstand.”


Wil jij je tweedehands kleding inbrengen bij Tutte Belle? Dat kan! Elke maand, van de eerste tot de vijftiende, kun je langskomen. De dames helpen je met alle plezier en een afspraak maken is niet nodig. Er is geen klantenstop, dus kom vooral langs! Op de website van Tutte Belle staan alle spelregels die bij het inbrengen gelden. Kijk dus daar vooral even, of neem contact op met de dames in de winkel.


Kleine Kerkstraat 16, 8911 DM Leeuwarden
06 47 30 86 89 / tutte-belle.nl

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *