Persconferentie 24-6: Alle versoepelingen op een rij

Persconferentie 24-6: Alle versoepelingen op een rij

Een nieuwe persconferentie betekent nieuwe versoepelingen, want ja, de cijfers in Nederland blijven nog steeds positief. Hieronder vind je de belangrijkste versoepelingen die vanaf 1 juli ingaan.

Activiteiten binnen
Vanaf 1 juli geldt er binnen een maximum van honderd mensen. Wanneer er vooraf gereserveerd wordt en er een controlegesprek plaatsvindt, dan gelden geen maximale aantallen meer. Dit betekent dat evenementenlocaties, grotere restaurants en cafés, kerken en culturele instellingen weer mensen kunnen ontvangen op anderhalve meter.

Activiteiten buiten
Bij maximaal 250 deelnemers of gasten is vanaf 1 juli buiten geen reservering, checkgesprek en zitplaats meer nodig. Hierbij is er een uitzondering voor horecaterrassen, hier moet iedereen wel een zitplaats hebben. Buiten zijn er ook geen maximale aantallen, maar boven de 250 mensen moet er wel een gesprek, zitplaats en reservering zijn. Evenementen mogen dus weer, maar wel op anderhalve meter.

Onderwijs
Net als de basisscholen hoeft er vanaf 1 juli ook op middelbare scholen geen anderhalve meter afstand gehouden tussen leerlingen onderling, wel met docenten. Op het mbo, hbo en universiteit blijft de anderhalve meterregel wel gelden.

Vervoer
Vanaf 1 juli zijn alle zitplaatsen in het openbaar vervoer weer beschikbaar. Het dragen van een mondkapje blijft hierbij verplicht. Je mag ook weer met meerdere mensen in een auto zitten die niet uit hetzelfde huishouden komen. Hier wordt het advies gegeven om een mondkapje te dragen.

En verder…
Tussen horecatafels hoeft geen anderhalve meter afstand meer te zitten, maar er moet dan wel een kuchscherm komen. Alle binnen- en buitensporten, inclusief contactsporten, mogen vanaf 1 juli weer van start. Sportscholen mogen dus ook weer open, uiteraard op anderhalve meter afstand. Ook kermissen mogen weer open en sekswerkers mogen weer aan het werk.

Wat mag nog steeds niet
Discotheken en nachtclubs blijven gesloten, hier wordt op 1 september op teruggekomen.

Niet vergeten, uiteraard moet je nog steeds thuisblijven bij klachten, vaak je handen wassen, anderhalve meter afstand houden, zoveel mogelijk thuis werken en drukte vermijden.

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

  1. Arnold
    2 jaar geleden

    Toch niet duidelijk…..stel , dat ik zit op een horeca terras , 10 meter verder draait een dj muziek, mag men dan dansen daar waar geen tafels en stoelen staan en dat stuk geen onderdeel van het terras is ? Uiteraard met 1.5 meter afstand van elkaar .

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.