Nieuwe terrasruimte in Leeuwarden een gezellige drukte

Nieuwe terrasruimte in Leeuwarden een gezellige drukte

Gister was het zover; de horeca mocht haar deuren na tweeënhalve maand eindelijk weer openen. Met het lekker zonnetje erbij waren de terrassen dan ook een populaire plek om 2de Pinksterdag door te brengen. Gelukkig was het lekker weer, want binnen had zeker niet iedereen een plekje gehad.

Ondernemers wilden het al veel langer en dan heb je nu toch een beetje geluk bij een ongeluk; op het Ruiterskwartier is het voor de ondernemers nu namelijk mogelijk om veel meer tafeltjes en stoeltjes neer te zetten. De terrassen mogen namelijk van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uitgebreid worden naar de straat. De bussen van Arriva rijden tussen deze tijdstippen dan een andere route.

Ook de terrasruimte op het Gouverneursplein is uitgebreid en in plaats van een groot leeg plein zie ook op het Zaailand tafels en stoelen. Gister was hier al een kleine primeur, maar er zijn grotere plannen. In totaal is het bedoeling dat er 144 zitplaatsen gecreëerd worden en daarnaast toiletten, een foodtruck en een eventcontainer (met bar, keuken en spoelkeuken), waar meerdere ondernemingen gezamenlijk gebruik van kunnen maken.

Foto: Simon van der Woude

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *