Leeuwarden heeft een eigen online winkelplatform nodig

Leeuwarden heeft een eigen online winkelplatform nodig

Wat hebben steden als Amsterdam, Hilversum, Zwolle en Groningen met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal een online retailplatform, waar je via het internet bij de lokale ondernemer je boodschappen kan doen. Of je nou wat lekkers wil eten, nieuw beddengoed wil kopen of gewoon je dagelijkse boodschappen kan doen: het kan allemaal lokaal! In Leeuwarden missen we een mogelijkheid zoals deze en kunnen het goed gebruiken! Dit zijn de redenen waarom:

Je steunt de lokale ondernemers

Veel ondernemers hebben hun winkel een flinke tijd moeten sluiten dankzij de coronasituatie. Het is dus in de binnenstad een tijdje erg rustig geweest en zo’n lange periode met weinig (of zelfs geen) klanten, gaat een ondernemer niet in de koude kleren zitten. De ondernemers kunnen onze klandizie dus goed gebruiken!

Natuurlijk zijn er al mogelijkheden om je lokale ondernemers te steunen. De meeste mensen bestellen bijvoorbeeld wel eens een lekkere hap via Thuisbezorgd! Maar wist je dat ondernemers minder winst maken als je via zo’n service bestelt? Daarnaast zijn er ook ondernemers die het simpelweg niet kunnen betalen om vindbaar te zijn op Thuisbezorgd. Met een goed online platform in Leeuwarden maken meer ondernemers een betere kans! En zo is er meer kans dat je favoriete horecazaak nog een tijdje in de stad is terug te vinden. Dat is pas een win-winsituatie!

De lokale economie

Stel je voor dat je een paar nieuwe schoenen wil hebben. Dan ga je natuurlijk al snel op internet zoeken naar het perfecte paar. Als je ze bijvoorbeeld hebt gevonden op een enorm schoenenplatform, hoef je maar vier keer te klikken en hoppa: over twee dagen heb je de schoenen binnen! Super lekker natuurlijk, maar de Leeuwarder winkels waar je deze schoenen óók had kunnen kopen, heb je gemist. En dat is jammer, want in al die winkels word je geholpen en misschien wel flink verrast! Met een
online platform krijg je de mogelijkheid om die vette schoenen (of nieuwe koptelefoon, schattige sokken, noem het maar op) gewoon lokaal te kopen. Scheelt ook weer een paar dagen wachten. Jij blij met je nieuwe aankoop, de ondernemer blij met een nieuwe verkoop! En de volgende klant weer blij met een toffe winkel die hij of zij kan bezoeken.

Wat ook mooi meegenomen is: alles wat je lokaal koopt, is natuurlijk duurzamer! Die toffe schoenen die je hebt gevonden op een online schoenenplatform moeten bijvoorbeeld ook nog eens speciaal voor jou thuisbezorgd worden. Dat veroorzaakt meer uitstoot dan de schoenen die toch al in de stad staan! Daarnaast gebruiken sommige lokale ondernemers ook vaak streekproducten! Ook dat is duurzamer en dus beter voor het milieu.

En dat kan je doen vanuit je luie stoel (of bank, bed, in de tuin, enz)

Soms is het ook wel even leuk om bij een online warenhuis rond te snuffelen en de leukste dingetjes op je wensenlijstje of in je mandje te zetten. Dat kan dan natuurlijk waar je het ook maar wil doen! Vanuit je luie stoel, je bank, bed of lekker rustig buiten in de tuin met een lekker drankje. Soms heb je echter weinig tijd en moet je even snel een boodschap doen. Dan is er niets vervelender dan naar vijf winkels gaan om uit te zoeken of ze daar hebben wat jij wil. Op zo’n online platform kan je alles van tevoren uitzoeken. Heeft die kledingwinkel wel het shirt dat je zo graag wil hebben? En kan je bij de elektronicazaak ook echt de koptelefoon halen waar je naar op zoek bent? Als je het echt zeker weet, kan je gelijk bestellen waar je naar zocht! En anders stuur je even een berichtje naar de winkel, zodat je daarna gelijk op de fiets kunt springen omdat je nu weet waar je heen moet.

In conclusie: Leeuwarden is een prachtige stad en heeft erg veel belang bij zo’n online retailplatform! Niet alleen wordt daarmee de lokale economie
gesteund, maar krijgen de lokale ondernemers ook een extra steuntje. En dat kunnen de meesten nu in de coronacrisis ook wel goed gebruiken! Natuurlijk is en blijft het veel leuker (en gezelliger) om ‘in het echt’ met een paar vrienden in de stad een drankje te drinken op het terras, door je ouders getrakteerd te worden op nieuwe kleding of voor jezelf (of een vriend of vriendin) een leuk cadeautje te kopen, maar doe het lekker lokaal! Dan heeft de klant na jou er ook nog iets aan.

Foto: Simon van der Woude

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *