Koop lokaal, digitaal: Schlichting Schoenen

Koop lokaal, digitaal: Schlichting Schoenen

De meeste winkels in onze stad zijn nog stééds gesloten vanwege het coronavirus, dus zijn we genoodzaakt om via internet aan onze spullen te komen. Hoe kun je dan toch de lokale ondernemers steunen? Door lokaal digitaal te kopen. Tijd voor een rondje langs enkele ondernemers, zoals Schlichting Schoenen.


Nadat we door Wouter Blok binnen zijn gelaten, komen we een beetje in een andere wereld. De binnenkant van de schoenenwinkel doet dankzij de kerstversieringen en de aanbiedingskaartjes een beetje denken aan een post-apocalyptische wereld. “Het is inderdaad een beetje alsof de tijd is stilgezet”, vertelt Wouter lachend. “Ik speel zelf ook wel eens van dat soort spellen en dan loop je inderdaad langs dit soort winkels. Maar we blijven positief en proberen er het beste van te maken.”


In één keer klaar

De schoenenwinkel is net zoals veel andere lokale ondernemingen ook terug te vinden op het internet. Met een eigen webshop (waarvan het aanbod blijft groeien, vertelt Wouter) en een eigen Facebookpagina wordt er alles aan gedaan om mensen in te blijven lichten. Zo kun je je aankoop doen, die door Wouter gewoon bij je wordt bezorgd. “In een straal van tien tot vijftien kilometer rondom Leeuwarden bezorgen wij zelf. Alles daarbuiten wordt opgestuurd”, vertelt Wouter.


Schlichting heeft ook een speciale service voor senioren, waarbij Wouter thuis langskomt met schoenen. Meer lezen? Klik hier


Wat als je nog niet kan kiezen? Dan kun je altijd even bellen. “We kunnen altijd telefonisch advies geven of langskomen met een of twee extra paar schoenen. Dat heeft meer voordelen dan online bestellen. Wanneer je de schoenen niet past, moet je dat weer terugsturen. Als wij langskomen ben je in één keer klaar.”


‘Verrassen in de winkel’

Over het sluiten van de winkel kan Wouter kort maar krachtig zijn: het is lastig. “De wintervoorraad kunnen we in februari nog verkopen, maar de rest slaan we op tot de volgende winter. De grote series, zoals deze (Wouter wijst naar een paar bruine damesschoenen), kunnen we niet zomaar weg doen. We kunnen het nog wel verkopen, maar niet in de mate zoals het normaal gesproken zou gaan”, vertelt Wouter. “Misschien moeten we langzaam teruggaan naar tevreden zijn met wat er is”, voegt hij er aan toe. “In de afgelopen tijd zijn wij als consument gaan wennen aan een wisselend aanbod per seizoen. Waarom laten we ons niet verrassen door wat er in de winkel is, in plaats van één specifiek paar te willen hebben?”


Op het moment van schrijven gaat Schlichting binnenkort een verbouwing in en is de winkel dus nog een tijdje dicht. Wouter heeft gelukkig nog genoeg te doen, vertelt hij. “Naast het bezorgen van de bestellingen zijn we bezig met het inpakken van de voorraad. We zijn op zoek gegaan naar een tijdelijk pand, zodat we vanuit daar nog wat extra’s kunnen doen. De Nieuwestad 129 is sinds 1 februari ons tijdelijke onderkomen. En of het na de verbouwing goed komt? Daar gaan we wel van uit.”


www.schlichting.nl
Webshop

Facebook

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.