Hengelsport de Fuik vist ook tijdens corona niet achter het net

Hengelsport de Fuik vist ook tijdens corona niet achter het net

Ondanks de coronacrisis gaat het niet slecht met Hengelsport De Fuik, toch is het een gekke tijd voor iedereen. Matthijs Jansma is eigenaar en zit al 27 jaar in het vak. “Ik heb dit in 27 jaar nog nooit zó meegemaakt.”

Hengelsport De Fuik bestaat al ruim vijftig jaar in Leeuwarden en ze verkopen alles op het gebied van hengelsport. “Ik heb zelf de zaak nu negen jaar”, vertelt Matthijs. “Ik ben begonnen als 13-jarige. Het begon allemaal met een stage en ben er vervolgens nooit meer weggegaan.”

De coronacrisis heeft ook impact op de hengelsport. Matthijs merkt een grote verandering. “Het is momenteel extreem druk. Door de coronacrisis zijn mensen anders gaan werken. Veelal zijn ze gaan thuiswerken, waardoor er meer vrije tijd is gecreëerd of zijn ze ontslagen en dus pakken mensen vaker de hengels.” Matthijs merkt een extreme groei in de omzet, wat normaal pas in de zomermaanden komt. “Vanaf maart hebben we dit jaar al mooi weer in Nederland. Voor onze branche klopt het precies. Nu komt er een categorie vissers die nooit frequent visten, maar nu ze meer tijd zien om te vissen, zie ik ze ook vaker in de winkel.”

Matthijs doet veel via sociale media, zo ook acties. “In het begin van de coronacrisis heb ik vijftig hengels aan de jeugd weggegeven en laatst heb ik cadeaubonnen uitgedeeld. Dit is niet zozeer vanwege de coronacrisis, maar omdat ik het leuk vind én omdat het bij mij nu ook goed gaat, wil ik graag iets terug doen.”

Voordat de coronacrisis uitbrak organiseerde Matthijs workshops in zijn winkel en ook viswedstrijden. “Workshops en presentaties vind ik erg leuk om te doen, dan ben je actief met je klanten bezig. Bij een workshop wordt er bijvoorbeeld verteld hoe je een montage bij een karper moet doen. Dit laten we dan rustig stapje voor stapje zien. Op dat soort avonden hebben we dan zestig tot tachtig mensen in de winkel. Dat soort activiteiten mis ik nu wel. Het is jammer, maar het is even zo.” Matthijs hoopt het in 2021 allemaal weer op te kunnen pakken.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.