Helft van de Europese landen versoepelt coronamaatregelen

Helft van de Europese landen versoepelt coronamaatregelen

Bijna de helft van de Europese landen heeft de coronamaatregelen versoepeld. Ze zijn natuurlijk niet ineens helemaal weg, maar beetje voor beetje mag er weer meer. Kan dit in Nederland ook?

Neem als voorbeeld Spanje, een land waar zeer strenge maatregelen golden. Even een blokje om zat er daar de afgelopen weken niet in. Om te voorkomen dat iedereen ineens tegelijk de straat weer opgaat, wordt er gewerkt met tijdblokken. Van 06.00 tot 10.00 uur mogen volwassen, tussen 10.00 en 12.00 uur ouderen en in de middag de kinderen.

Wel moeten we realistisch blijven. In deze Europese landen waar de coronamaatregelen nu versoepeld worden, waren over het algemeen veel strengere regels dan in Nederland. Denk aan een boete voor als je zonder geldige reden buiten bent. Het is logisch dat je dan eerder kan gaan versoepelen, naar een niveau als in Nederland.

Voor Nederland is het nu misschien nog wel te vroeg om verder te gaan versoepelen, hoe graag we dat ook zouden willen. Wellicht kan het ook wel, maar we zullen moeten afwachten.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *