De takeawayservice van Doppio is een groot succes!

De takeawayservice van Doppio is een groot succes!

Een Italiaanse espressobar aan het Zaailand. Dat is Doppio Espresso. De naam is niet alleen Italiaans, maar ook de banden met het land zijn sterk. Er is een nauwe samenwerking met koffiebranders en theemelangeurs in Italië, die ook regelmatig worden opgezocht. Met de espressobar willen ze de passie voor koffie en ambacht overbrengen naar de Nederlandse bevolking. Doppio Leeuwarden is tijdens deze coronatijd open, alleen voor afhaal. We spreken met Judith, bedrijfsleider van Doppio Leeuwarden.

‘Je kunt momenteel nog niet in onze winkel lunchen of koffiedrinken’, zo vertelt Judith. ‘Gelukkig hebben we twee grote openslaande deuren richting het Zaailand. Daar hebben we en hele barricade gebouwd waar mensen hun koffie, frisdrank of muffin kunnen bestellen en meenemen. We hebben dus een takeawayservice. Alle dranken, zoals (ijs)koffie en frisdrank, zijn beschikbaar om mee te nemen. Daarnaast zijn ook muffins, croissants etc. beschikbaar om mee te nemen.’

In het begin was Doppio beperkt open, maar de afhaalservice begon te lopen en daardoor is besloten om de openingstijden vanaf Pasen te verruimen. Zo zijn ze nu van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur open en zondag en maandag van 12.00 tot 17.00 uur. ‘Mensen maken veel gebruik van onze service. Als het mooi weer is, komen ze iets bij ons halen en gaan ze op een van de bankjes op het Zaailand zitten om het op te eten of te drinken’, aldus Judith.

Je kunt bij Doppio de koffie alleen bij de takeawayservice bestellen. Online kan dit niet. ‘Producten als koffiebonen zijn wel online te bestellen, maar dat gaat via het hoofdkantoor’, zo vertelt Judith. ‘We hebben net een uitbreiding achter de rug waarmee de winkel met de helft vergroot is. We hopen dat we deze extra ruimte goed kunnen benutten. De tafels zetten we nu op anderhalve meter uit elkaar, maar dit neemt natuurlijk meer ruimte in beslag. We zijn al druk met alle voorbereidingen bezig, zodat we open kunnen wanneer dit mag.’

Ook heeft Doppio per direct een ijssalon geopend. Je hebt keuze uit twaalf smaken Italiaans schepijs. Iets nieuws, wat ze in de toekomst standaard in hun assortiment willen houden. Zodra Doppio het restaurant weer mag openen, willen ze hun ijsassortiment uitbreiden met bijvoorbeeld ijscoupes!

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *