Aantal coronabesmettingen in Friesland flink toegenomen

Aantal coronabesmettingen in Friesland flink toegenomen

Niet alleen in de Randstad is het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken weer flink gestegen. Ook in Friesland en dan met name in Leeuwarden, is het aantal positief geteste mensen de afgelopen week behoorlijk toegenomen.

In totaal zijn er de afgelopen week 97 mensen positief getest in Friesland, waarvan bijna de helft, 40, in Leeuwarden. In vergelijking met de week ervoor is dit een flinke stijging: toen waren er ‘slechts’ 37 in de hele provincie.

Van de bijna honderd mensen die besmet zijn, gaat het voornamelijk om jongeren. Zij hebben in veel gevallen het virus opgelopen in de horeca, bij (huis)feestjes of bij een studentenvereniging. Zo is er ook een besmetting vastgesteld bij studentenvereniging Osiris in Leeuwarden. De sociëteit is daarom de hele maand september gesloten. Ook bij sportvereniging wordt niet altijd goed gelet op de anderhalve meter, waardoor de kans om besmet te raken daar ook groter is.

Bron: LC

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 1. Jo
  1 jaar geleden

  Corona leeuwarden. Kijk maar eens in de prinsetuin. Bizar zoveel mensen dicht bijelkaar. Hoe dan?

 2. Harry
  1 jaar geleden

  Gek hé ? Vooral de mensen die schreeuwen: “Ik heb het helemaal gehad met dat virus, ik trek me dus ook niks meer van de regels aan” worden positief getest ….. Ze vragen erom namelijk….. Je zult ze in je directe omgeving hebben, dit soort lui die zich opzettelijk laten besmetten !

 3. John
  1 jaar geleden

  Er mag gewoon gelogen worden dus! Ondeugdelijke tests zonder garantie van uitslag en zonder wetenschappelijke grond mogen ons vertellen hoe Corona huishoudt.. zonder dat dat doden of zieken voor in het ziekenhuis hoeven liggen. We worden een permanent jaarlijks vaccin-ronde ingerommeld! en betaalde ‘media’ als deze dien eraan mee

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *