Yasumi Leeuwarden: anders dan in Groningen, maar net zo lekker

Yasumi Leeuwarden: anders dan in Groningen, maar net zo lekker

Voor de fijnproever is er weer goed nieuws! Sinds kort kan je op een nieuwe plek in Leeuwarden weer culinair genieten, want in het oude gebouw van restaurant Sems is een tweede vestiging van Yasumi geopend! In tegenstelling tot de Groningse vestiging, met een sushi & grillconcept, krijg je bij Leeuwarden iets heel anders. Hoog tijd om met eigenaar Yang om tafel te zitten en meer te weten te komen over het nieuwe restaurant.

Dankzij zijn werk in een Chinees restaurant en twee cafetaria’s heeft Yang al twintig jaar ervaring. Nu gebruikt hij die ervaring dus voor de Leeuwarder vestiging van Yasumi. Het restaurant zit sinds een aantal weken op een prachtlocatie aan het Gouverneursplein, in het oude pand van Sems. Veel is er niet veranderd aan het interieur, volgens Yang, maar dat was ook niet nodig. “De eigenaren hiervoor hadden het al zo mooi gemaakt! Dat konden wij niet mooier maken. De oude stijl hebben we aangehouden. We hebben alleen een goederenlift ingebouwd en de keuken naar boven verplaatst.”

Gelijk heeft Yang ook, wanneer hij zegt dat de vorige eigenaren het mooi hebben gemaakt! Waar je meer een Aziatisch thema zou verwachten, kom je bij Yasumi ‘bedrogen’ uit: met moderne witte muren en zwarte (lekker zittende!) banken waan je je niet in een Aziatisch restaurant, maar krijg je meer het gevoel dat je in een luxe vijfsterrenrestaurant aan het dineren bent.

Zelfgemaakte specialiteiten

Alhoewel het voelt alsof het restaurant al tijdenlang in de stad is terug te vinden, is Yasumi op het moment van schrijven dus net een aantal weken geopend. Aan de opening van het restaurant is een lange weg vooraf gegaan. “Vorig jaar in oktober hebben we de zaak al overgenomen, maar door de bouwvergunningen en de coronacrisis heeft het vertraging opgelopen. In mei zijn we weer begonnen”, vertelt eigenaar Yang aan ons. “Nu zijn we bezig met naamsbekendheid en mensen lekker laten proeven.” Dat lekker laten proeven zit wel goed bij Yasumi. Zo bieden ze specialiteiten die je nergens anders kan krijgen, zoals Maleisische thee en lamskotelet met zwarte pepersaus. “Misschien maken ze dat ook wel bij andere restaurants, maar wij maken dat echt helemaal zelf. Als we dit aan klanten laten proeven, bevalt het altijd goed”, vertelt Yang lachend. “We zitten nu nog echt in de voorbereiding en voegen steeds nieuwe gerechtjes toe en halen
anderen weer weg.”

Er is natuurlijk nog veel meer lekkers te halen bij het restaurant. Niet alleen vind je er allerlei lekkere vleesgerechtjes, zoals kippenvleugeltjes, biefstukjes, Peking eend en spareribs, maar ook iets simpels als röstirondjes, loempia’s, tomatensoep, carpaccio en zelfs sushi kan je bij de Leeuwarder vestiging halen. Alles is natuurlijk met originele recepten door de eigen chefs gemaakt!

Verschil met Groningen

Alhoewel de naam van het restaurant hetzelfde is als de Groningse vestiging, zitten er toch grote verschillen tussen beide vestigingen. Niet alleen hebben beide vestigingen hun eigen prijzen en bestelsystemen, maar ook aparte menukaarten. Beide vestigingen opereren compleet los van elkaar. “Yasumi Groningen is een echt puur Japans restaurant, waar je sushi- en grillgerechten kan eten. Toen wij in Leeuwarden een vestiging wilden openen, zagen we dat er al heel erg veel sushi- en grillrestaurants waren”, vertelt Yang. “Daarom hebben wij ervoor gekozen om hier iets anders aan de klanten te bieden. Naast het Aziatische aanbod, hebben wij ook kleine tapasgerechten en een All You Can Eat concept. Veel Leeuwarders kennen Yasumi al uit Groningen. Als ze hier komen, verwachten ze puur Japans eten, maar de kaart is heel anders. Dat is al een paar keer gebeurd! We moeten dus goed en duidelijk uitleg geven door ze bijvoorbeeld goed op onze menukaart te wijzen.”

Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *