Winkelen: hoe veilig en verantwoord gaat dit momenteel

Winkelen: hoe veilig en verantwoord gaat dit momenteel

In winkels en ook op straat zien we het weer drukker worden. Winkelen, het kan en mag inmiddels ook weer, maar het lijkt er soms op dat mensen even vergeten dat we nog steeds te maken hebben met corona.

De cijfers van het RIVM zijn positief de afgelopen weken en natuurlijk al helemaal hier in Friesland. We kunnen misschien zelfs voorzichtig zeggen dat we hier ‘geluk’ hebben en in het juiste deel van Nederland wonen. Of het door deze goede cijfers komt of dat het komt doordat mensen wel een beetje klaar zijn met corona, het lijkt er in elk geval op alsof mensen lakser beginnen te worden.

Waar zowel op straat al in winkels mensen aan het begin van de coronacrisis met een grote boog om elkaar heen liepen, zie je nu steeds meer mensen die rustig langs elkaar lopen. Dat is GEEN anderhalve meter afstand. Zo zijn er meer voorbeelden te noemen.

Waar de een misschien inmiddels wat minder rekening houdt met de regels, zijn er andere mensen die er juist heel goed opletten. Des te vervelender is het als jij ontzettend je best doet en je merkt dat iemand in je omgeving dit niet doet. Je kunt het niet alleen, we moeten het samen doen. Dus houd je aan de maatregelen en wees je er bewust van dat de anderhalve meterregel nog steeds geldt!

Foto: Theo de Witte

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.