Voortaan elk weekend speciale looproutes in het centrum

Voortaan elk weekend speciale looproutes in het centrum

Foto: Lucas Kemper

Het wordt weer drukker in de stad. Aan de ene kant is dat natuurlijk een heel goed teken, vooral voor alle winkeliers, maar aan de andere kant wordt het moeilijker om anderhalve meter afstand te houden. Maar hier heeft de gemeente wat op bedacht.

Vanaf dit weekend gelden op elke zaterdag, zondag en feestdagen bepaalde looproutes in de binnenstad. Het is niet de hele dag, alleen tussen 12.00 en 17.00 uur, de drukste momenten waarop iedereen naar de stad gaat.

De looproutes zijn in het rood aangegeven in onderstaande afbeelding en zijn zoals je ziet op Nieuwestad en de Wirdumerdijk. In de groen gearceerde straten kan ook een eenrichtingsregel worden ingevoerd, maar dit zal alleen gebeuren bij grote drukte.

Voor iedereen zal het op het begin natuurlijk wennen zijn en daarom zijn er gastheren en -vrouwen aanwezig die flyers met de looproutes uitdelen en mensen op de looproutes attenderen. Om het nog eens extra duidelijk te maken, staan er ook meerdere tekstkarren om te zorgen voor de anderhalve meter afstand.

Foto: Gemeente Leeuwarden

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *