Volledig biologische producten bij lunchroom Broodje Bewust

Volledig biologische producten bij lunchroom Broodje Bewust

Fabian Otten, trotse eigenaar van Broodje Bewust, heeft gezegd dat hij nooit meer in de horeca gaat werken. Toch vindt hij het super leuk om met gasten om te gaan, alleen de late avonduren vindt hij niet prettig. Nadat hij zijn roeping niet kon vinden in het bestaande werkveld wist hij het zeker, het wordt een lunchroom zoals hij nog niet te vinden is in Leeuwarden. Als resultaat is daar: Broodje Bewust.

Fabian Otten

De 33-jarige Fabian Otten heeft vijf en half jaar geleden Broodje Bewust opgezet. ‘‘Ik heb mij altijd beziggehouden met biologische producten en toen ik mijn draai niet kon vinden in het bestaande werkveld, wist ik dat ik daar mee wilde gaan werken.’’ Fabian woont al meer dan vijftien jaar in Leeuwarden en Broodje Bewust moest daarom wel in deze stad komen. In verschillende recensies wordt de eigenaar van Broodje Bewust in de watten gelegd. Hij wordt gastvrij genoemd en ze bewonderen de manier waarop hij klaarstaat voor de klanten.

Ruig

Bij binnenkomst in de lunchroom zijn er veel dingen die opvallen, zoals het interieur en de rustige sfeer. ‘‘Het interieur van Broodje Bewust is industrieel, ruig en met natuurlijke materialen. Alles in deze zaak is biologisch en natuurlijk, daar ben ik erg trots op’’, vertelt Fabian. Broodje Bewust ligt midden in de stad, waardoor het een plek is waar je snel kan komen en makkelijk naar binnen kan lopen. ‘‘In Leeuwarden gebeurt normaal gesproken erg veel. Er worden veel evenementen georganiseerd en er zijn altijd wel mensen in de binnenstad. In de zomer met mooi weer komt de locatie het beste tot zijn recht. We hadden al een groot terras bij het water, door de coronacrisis is deze nog verder uitgebreid. Zo kunnen de gasten naar de bootjes kijken en genieten van de grachten.’’

Als enige in Leeuwarden

‘‘We hebben een EKO-keurmerk en zijn een van de weinige lunchrooms in Leeuwarden hiermee. Het houdt in dat we alles biologisch en milieuvriendelijk doen, onder andere het verpakkingsmateriaal. Ik ben hier erg blij mee en had het niet anders willen zien.’’ De naam ‘Broodje Bewust’ is daarmee ook logisch tot stand gekomen; een biologische lunchroom die onder andere verschillende soorten broodjes serveert.

Broodje Bewust is meer dan alleen broodjes

Ondanks de naam Broodje Bewust, is de lunchroom meer dan alleen broodjes. Zo bezorgen ze ook – natuurlijk op de fiets. Dit was, net als afhalen, ook voor de crisis al mogelijk. ‘‘Eigenlijk is het niet heel veel anders, we hanteren ook nog dezelfde openingstijden.’’ Wat er wel veranderd is? Uiteraard minder tafeltjes, maar ook een nieuwe menukaart! ‘‘Niet alleen particulieren weten ons te vinden, maar we bezorgen normaal gesproken ook geregeld voor bedrijven. Zo kunnen ze een bewuste lunch krijgen die naar hen toe wordt gebracht.’’ Naast het bezorgen, kunnen mensen een high tea reserveren. ‘‘Die bestaat uit huisgemaakte zoete en hartige hapjes en twee drankjes. Veel afwisseling in soorten hapjes, dus. Dit maakt onze high tea extra speciaal.’’ Broodje Bewust verzorgt ook de catering voor bijzondere gelegenheden. De smakelijke broodjes kunnen besteld worden zodat de klanten volledig kunnen genieten van hun evenement. Probeer vooral ook eens het ontbijtmenu, beschikbaar tot 11.30 uur, en start je dag bewust.

Tweede filiaal

In Rotterdam vind je een franchisevestiging, zij dragen het concept van Broodje Bewust uit, maar hebben een andere eigenaar. In juni is er een derde vestiging van Broodje Bewust in Groningen geopend met extra aandacht voor de look and feel van het interieur. Dit is het tweede filiaal waar Fabian de eigenaar van is. ‘‘Ik ben erg trots op het concept van Broodje Bewust en ik ben blij dat ik het verder kan uitzetten op verschillende locaties’’, sluit Fabian af.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *