Voedselbank Leeuwarden wil klanten én ondernemers steunen

Voedselbank Leeuwarden wil klanten én ondernemers steunen

Normaal gesproken heeft de voedselbank vaak acties in supermarkten waarbij mensen etenswaren kunnen inleveren, maar door de coronacrisis is dit helaas niet mogelijk. Voedselbank Leeuwarden komt daarom met een nieuwe actie.

De actie is bedacht door Robert Leach, vrijwillig algemeen manager bij Voedselbank Leeuwarden, en heeft als doel om niet alleen klanten van de voedselbank te steunen, maar ook de lokale ondernemers.

Het idee is als volgt: vanaf 1 juni komen er bakjes te staan in winkels en horecagelegenheden waarin mensen een donatie kunnen doen. Van dit geld gaat de voedselbank vervolgens producten kopen bij deze lokale ondernemer. Een bijkomend voordeel voor de voedselbank is dat zij op deze manier meer controle over hun voorraad hebben en precies kunnen kopen wat ze op dat moment nodig hebben.

Er zijn al verschillende ondernemers die zich aangemeld hebben voor deze actie. Op dit moment heeft de voedselbank nog genoeg producten omdat veel horeca nog dicht is en groothandels producten over hebben. Hier komt vanaf 1 juni waarschijnlijk verandering in, dus dan is deze actie, die inmiddels ‘Doneer een maaltijd’ wordt genoemd, een handige en mooie vervanging.

Bron: Leeuwarder Courant
Foto: Voedselbank Leeuwarden

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *