Vijf unieke speciaalbieren voor het goede doel

Vijf unieke speciaalbieren voor het goede doel

De Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT) en Brouwerij Tsjerkebier hebben de handen ineen geslagen. Vanaf nu heeft de stichting haar eigen speciaalbieren. Tsjerkebier stelt de vijf biertjes tegen kostprijs beschikbaar. De marge komt geheel ten goede aan de SAFT die zich inzet voor het behoud en levend houden van monumentale Friese kerken.


De vijf speciaal bieren zijn: Light, Blond, Boekweit Blond, Dubbel en Tripel. Ze zijn allemaal voorzien van een eigen etiket met een geaquarelleerde afbeelding van een kerk van de SAFT: Jorwert, Olterterp, Wier, Terbant en Raard. De bieren worden per vier aangeboden in een cadeauverpakking.


De SAFT heeft meer dan vijftig (rijks)monumentale kerken in Fryslân in eigendom. Het doel van de stichting is om de kerken te behouden in het landschap en de stenen levend te houden. Dat doet zij door de kerken te restaureren, onderhouden en beheren en een nieuwe bestemming te geven, onder andere als podium voor diverse culturele activiteiten.


De missie van Brouwerij Tsjerkebier, om de oude Friese kerken te blijven gebruiken voor projecten op het gebied van plaatselijke verbondenheid, sluit daar naadloos op aan. Tsjerkebier wil de SAFT daarom steunen door deze cadeauverpakkingen voor de netto kostprijs beschikbaar te stellen. De verkoopprijs is €15,00 en de marge komt geheel ten goede aan de mooie doelstelling van de SAFT.


De biertjes zijn verkrijgbaar in de webshop van Tsjerkebier: www.tsjerkebier.nl. In de brouwerij: Doarpsstrjitte 2, 9021 CL Easterwierrum. Bij de SAFT: Emmakade 59, 8921 AG Leeuwarden. (Op afspraak). En op verschillende verkooppunten in Friesland. Mail of bel met Tsjerkebier voor de verkoopadressen. Nieuwe donateurs van de SAFT kunnen dit pakket kiezen als welkomscadeau. Kijk voor meer informatie op www.aldefrysketsjerken.nl of www.tsjerkenbier.nl.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *