Tijd voor een heerlijke stamppot van de Stamppot Express!

Tijd voor een heerlijke stamppot van de Stamppot Express!

De zomer is geëindigd, de temperaturen dalen en dat betekent: tijd voor stamppot! Vanaf 1 september kun je bij de Stamppot Express (een ideetje van Marcel Meier, die je misschien kent van De Friesche Club) een overheerlijke maaltijd bestellen (en thuis laten bezorgen).


Het idee voor de Stamppot Express lag er al een tijdje, vertelt Marcel. Zelfs in de zomer was er al het plan om ‘iets te doen met’. Sinds 1 september is er gestart met deze ‘versie’. Dat ging gelijk ontzettend goed: binnen drie uur was alles uitverkocht! “We moesten wat mensen teleurstellen, maar ondertussen weten we wat we kunnen verwachten”, vertelt Marcel. “We hebben allerlei kinderziektes er ondertussen uitgewerkt. Zo hebben we bijvoorbeeld een extra bezorgfiets besteld en bereiden we nu meer dan genoeg!” Dat het idee goed heeft uitgepakt, is ook terug te zien in het aantal bestellingen. “We hebben laatst, toen het dertig graden was, ook bestellingen binnengekregen! Daarnaast zijn er mensen die al terugkomen en hebben we al ‘vaste gasten’, dus dat is echt heel tof’, vertelt Marcel.


Meer dan genoeg opties

Een maaltijd bij de Stamppot Express bestellen is erg makkelijk. Via Thuisbezorgd of de website, www.stamppotexpress.nl, kun je je portie kiezen en thuis laten bezorgen. Je hebt drie opties: een stamppot boerenkool, een stamppot zuurkool en een stamppot hutspot. Zo nu en dan worden er andere stamppotten aangeboden, bijvoorbeeld een stamppot met zongedroogde tomaatjes. Alles wordt dagelijks vers gemaakt! Ook aan vegetariërs is gedacht, want een vegetarische worst of gehaktballetjes behoren ook tot de mogelijkheden. En grote eters? Die kunnen gewoon een extra grote portie bestellen.


Ook de mensen die géén trek hebben in een stamppot kunnen bij de Stamppot Express terecht: op de menukaart vind je namelijk ook gewoon een Friesche mosterdsoep, een soep van de dag of een goede portie snert. Alles wordt (uiteraard) gemaakt met kwalitatief goede ingredienten. Het vlees wordt bijvoorbeeld aangeleverd door slagerij Rypma, uit Giekerk. “En dat proef je zeker”, zegt Marcel.


“De maaltijd express”

Over de toekomst is er ook nagedacht door Marcel. Of nou ja, toekomst: over een paar maanden is stamppot natuurlijk niet meer in trek. Wat gebeurt er dan? “Misschien veranderen we wel in de Maaltijden Express”, vertelt Marcel. Een stamppot bestellen bij de Stamppot Express kan via de eigen website, stamppotexpress.nl, en via Thuisbezorgd. Je hoeft er de deur niet voor uit, want je bestelling wordt bij je thuisgebracht. Genieten van een maaltijd kan tussen 16.00 uur en 21.00 uur.


Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *