The SainT: een ‘vreemde’ winkel met shirts voor iedereen

The SainT: een ‘vreemde’ winkel met shirts voor iedereen

T-shirts zijn misschien wel het meest gedragen kledingstuk en te vinden in allerlei soorten en maten. Wil jij je echter wat meer onderscheiden? Dan kan je prima terecht bij T-shirtwinkel The SainT! Van hippe printjes tot shirts met karakters uit computerspelletjes en van muzikanten tot superhelden: eigenaar Rudi heeft het allemaal, of zoals hij het zelf zegt: ‘Ik heb een T-shirt voor iedereen die ze draagt!’

Rudi heeft, naar eigen zeggen, een beetje een vreemde winkel. ‘Ik verkoop vooral T-shirts en merchandise. Ik heb T-shirts in allerlei soorten en maten. Je kan bij mij terecht voor thema’s als film en televisie, games, superhelden, stripfiguren, muziek, sport en (lokale) kunstenaars. Iedereen kan hier terecht en ik probeer voor iedereen een apart shirtje te hebben’, legt hij uit.

Een wisselende collectie voor iedereen

Alsof de verschillende thema’s niet genoeg zijn, probeert Rudi een zoveel mogelijk wisselende collectie in zijn winkel te hebben. ‘Vroeger werkte ik bij een bank en kwam het vaak voor dat ik een van mijn collega’s in hetzelfde shirt tegenkwam. Dan kwam ik maandag op mijn werk, in mijn nieuwe shirt, en zag ik een collega in precies hetzelfde shirtje. Zulke gebeurtenissen probeer ik te vermijden in mijn winkel.’

Die gedachtegang is in de collectie van The SainT goed terug te vinden. Zo kan je bij The SainT shirtjes kopen in énorm veel thema’s en zijn er shirts soms maar in één maat. Daardoor blijven ze wel wat langer in de winkel hangen, maar dat is geen enkel probleem. ‘Degene die dan komt, is veel blijer met het shirt. Het is dan echt een vondst. Mijn T-shirts hangen hier speciaal voor die ene persoon en alles is echt uniek.’

Gevolgen van de coronacrisis

Sinds de coronacrisis is het helaas een enorm stuk rustiger in de winkel van Rudi. ‘Mijn winkel moet het vooral hebben van lokale fans en toeristen, die nu natuurlijk thuisblijven. Daarnaast verkoop ik vooral producten die je koopt omdat je ze leuk vindt en niet omdat je het nodig hebt. Niet alleen ik word geraakt door de coronacrisis, maar ook mijn leveranciers natuurlijk. Die vragen ook of ik open ben en of ze nog wat aan mij kunnen verkopen. Hoe langer die coronacrisis duurt, hoe groter het probleem wordt. Ik moet natuurlijk ook rekeningen betalen.’

Vanwege het coronavirus heeft Rudi ook de openingstijden tijdelijk aangepast. Volledig dichtgaan is helaas geen optie. ‘Ik moet wel openblijven zolang ik kan, want ik moet omzet draaien. De rekeningen en de bestellingen lopen gewoon door. De grote winkelketens hebben personeel die negentig procent van hun loon vergoed krijgen. Ik moet dus wel. Ik heb vanmiddag trouwens nog tegen mensen geroepen dat ze anderhalve meter afstand moeten houden. Dat is een van de weinige dingen dat is veranderd sinds de coronacrisis. Daarvoor mochten mensen nog gezellig dicht tegen elkaar aan staan, haha.’

Kleine ondernemers steunen

Het is in de coronacrisis belangrijk om kleine ondernemers te steunen. Ook Rudi kan je steunen vanuit je luie stoel. ‘Ik zou het heel tof vinden als mensen iets via mijn webshop bestellen! En als je nu nog geen shirt ziet dat je wil hebben, kan je ook een cadeaubon bestellen voor jezelf of iemand anders. Zo kan ik nog een paar maanden blijven bestaan. In de winkel langskomen mag natuurlijk ook, dat vind ik hartstikke gezellig! Maar dan houden we wel anderhalve meter afstand!’

Heb jij interesse in een tof shirt van The SainT? Check dan de webshop van Rudy. Hier kan je rustig op zoek naar het perfecte T-shirt voor jou. Als je in Leeuwarden woont, brengt Rudi het shirt graag bij je langs. Woon je iets verder? Dan wordt PostNL aan het werk gezet. Het is natuurlijk ook mogelijk om een cadeaubon te kopen als jouw perfecte shirt er niet tussen zit. Je kan Rudi volgen via zijn Facebookpagina op Instagram of gewoon in zijn winkel. Hou daarbij natuurlijk wel de richtlijnen van het RIVM aan.

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

  1. Heilige Maria
    2 jaar geleden

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.