Spinoza… Van vergane glorie naar fris eetcafé

Spinoza… Van vergane glorie naar fris eetcafé

Al meer dan dertig jaar bestaat Eetcafé Spinoza op de Eewal in Leeuwarden. Jaren lang was het een van de meest toonaangevende restaurants van de stad, maar de afgelopen jaren waren de reacties gemengd.

Zonde als je kijkt naar de historische locatie, met een prachtige binnentuin en theaterzaal in het hartje van Leeuwarden. Dat dachten Ralph Pol en Jan Willem Schoot ook toen ze in december 2019 de mogelijkheid kregen Spinoza over te nemen. Een logische stap zou je denken na Barrevoets (lunch) en Dr. Watson (cocktailbar), wat al in de oude kelders van het Spinozapand zit.

Wat kun je nu van Spinoza verwachten?

Toegankelijke gerechten op een overzichtelijke menukaart voor eetcaféprijzen. Maar ook als je jezelf lekker wilt verwennen, kun je helemaal los met bijvoorbeeld scroppino’s, oesters en cocktails.

Lokaal vlees, maar ook een veganistische menukaart!

Het Friese vlees komt bij slagerij Rijpma vandaan, de biologische groeten komen van It Griene Libben uit Noardburgum en er wordt gebruik gemaakt van lokale leveranciers, waaronder House of Taste, Unik Wijnhuis, de visafslag Harlingen en DutchBeans koffie.

Naast de “reguliere” menukaart heeft Spinoza ook een ruime veganistische menukaart met gevarieerde gerechten. Na het diner biedt de binnentuin een heerlijke plek om nog even na te tafelen, maar zoals gezegd, zit Dr. Watson in de kelder en kan van woensdag tot en met zaterdag bezocht worden voor de beste cocktails van de stad.

Al met al een uniek avondje uit!

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *