Skatend de coronacrisis door bij skateboard speciaalzaak Er-rol

Skatend de coronacrisis door bij skateboard speciaalzaak Er-rol

Aan de voorstreek in het centrum van Leeuwarden zit Er-rol, dé skateboard speciaalzaak. Ondertussen leven we alweer een aantal weken in de anderhalve meter maatschappij en het is nog onbekend hoelang dit nog gaat duren. Hoe gaat eigenaar Errol Newby hier mee om?

Er-rol is een skateshop waar skateboards, longboards, schoenen en kleding te koop zijn. Alles is gerelateerd aan skaten en dus kan je het een skateboard speciaalzaak noemen. Door de coronacrisis moest ook Errol aanpassingen in zijn winkel doen. ‘Er mogen nog maar twaalf tegelijk in de winkel zijn, ik heb iedereen attent gemaakt dat ze de anderhalve meter afstand moeten aanhouden en ik heb mijn openingstijden aangepast.’ Errol let in deze tijd ook extra goed op. Als mensen zich onwel voelen of als hij het ziet, dan vraagt hij of ze een andere keer terug willen komen.

‘Met schoenen passen gaat het eigenlijk zoals voorheen, het moet hygiënisch. Mensen moeten bijvoorbeeld altijd sokken dragen als ze schoenen willen passen.’ Door het mooie weer verkoopt Errol voornamelijk skateboards en longboards. ‘Het is natuurlijk lekker weer en daardoor is iedereen buiten.’

Er-rol heeft ook een webshop en die loopt goed door. ‘Mensen gebruiken de website vooral als catalogus. Ze kijken wat ze leuk vinden en dan komen ze naar de winkel. Ik merk wel dat mensen liever naar de fysieke winkel komen dan dat ze online shoppen.’ Ondanks dat komen er minder mensen in de winkel dan voorheen, Errol had in april wel meer mensen verwacht. De webshop loopt nu wel goed en er wordt nu meer besteld tijdens de coronacrisis.

Errol heeft al plannen voor na de coronacrisis. ‘Ik ga door en kijk naar de mogelijkheden voor in de toekomst. Als we ons niet meer aan die anderhalve meter hoeven te houden dan ga ik gelijk een paar skate-evenementen organiseren. Dit doe ik jaarlijks, al vanaf 2002. De skate-evenementen vinden plaats bij het skatepark in Leeuwarden aan de Van Loonstraat. Ik hoop dat we snel weer los mogen gaan. Ik denk dat iedereen erop zit te wachten.’

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.