Sanisale: Ontzorgd jouw badkamer of keuken

Sanisale: Ontzorgd jouw badkamer of keuken

Nu je dankzij het coronavirus toch veel meer thuis werkt, gaat dat ene lelijke vlekje in de badkamer of die vervelende loszittende keukenlade ineens wel héél erg op je zenuwen werken… Geen wonder dat er veel mensen besluiten om hun keuken of badkamer te verbouwen! Bij Sanisale en Keukensale (allebei de winkels zitten in één pand) staan Zacheus en zijn team voor je klaar. En het mooiste? Ze ontzorgen alles voor je.


Bij Sanisale en Keukensale vind je alles voor je keuken, badkamer en toilet. Beide bedrijven zitten zoals gezegd in hetzelfde pand aan de Zwettestraat en beiden vallen onder Zacheus. Bij allebei de winkels kun je voor een zacht prijsje kiezen voor een complete inrichting of voor bijvoorbeeld apparaten en losse werkbladen. Daarnaast kun je alles helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Het is een beetje te vergelijken met een (ietsje duurder) broodje van de Subway, waardoor je eindigt met een compleet eigen inrichting. Hou je niet van al die keuzevrijheid? Dan vind je bij Sanisale en Keukensale ook ‘gewoon’ complete keukens en badkamers.


Als je je keuze hebt gemaakt, word je vervolgens volledig ontzorgd. Het hele traject wordt je van A tot Z uit handen genomen. Van idee tot ontwerp en zelfs de installatie: alles wordt voor je gedaan. Het resultaat? Een prachtige badkamer of keuken. Daarnaast is het voordeel dat Zacheus en zijn team alles onder één dak hebben: je hoeft niet apart naar een andere badkamer-of keukenzaak om iets bij te bestellen. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding en het gebruik van A-merken betaal jij nooit teveel. Met de professionele hulp van het team krijg jij altijd de perfecte keuken en/of badkamer. Ze werken namelijk nauw samen met zzp’ers die hun vak goed verstaan. Via Trustpilot, een website waar je bedrijven kunt recenseren, laten klanten met regelmaat een positieve beoordeling achter. Zo weet je dus dat je helemaal goed zit bij Sanisale en Keukensale!


Een ‘bijzondere’ overstap

De baas van de winkels is, zoals gezegd, Zacheus. De man met de bijbelse naam (die ‘zuiver’ en ‘rechtvaardig’ betekent) werkte eerder zo’n vijftien jaar voor de marine en een tijd op booreilanden. Dat klinkt misschien als een flinke en bijzondere overstap, maar de ex-marineman had altijd al affiniteit met badkamers. Voordat hij met zijn werk op een booreiland begon, werkte hij namelijk als tegelzetter. Zacheus wilde voor zijn veertigste iets voor zichzelf beginnen. “In het jaar dat ik veertig werd, kwam dit op mijn pad. Ik wist dat Sanisale een filiaal in Leeuwarden wilde openen en ben met ze in gesprek gegaan. Het balletje is gaan rollen en heb toen dit opgezet.”


In 2011 is Zacheus begonnen met Sanisale en in 2015 kwam daar Keukensale bij. Voor de ex-marineman was het, ondanks zijn eerdere werkervaring, wel een beetje een sprong in het diepe. Hij heeft namelijk een hbo-opleiding werktuigbouwkunde genoten. “Maar het is tot nu toe goed gelukt. Het verliep wel met pieken en dalen. Vooral in de eerste periode was het zwaar. Ik ben midden in de crisis in 2011 begonnen en dat waren pittige tijden”, vertelt hij. “Maar nu zijn we een begrip in de regio en hebben we al vele klanten blij gemaakt.”


Elke dag anders

Voor een buitenstaander lijkt het vak van Zacheus een beetje alsof elke dag hetzelfde is. Mensen komen immers binnen om een keuken of badkamer uit te zoeken en gaan daarna weer weg. De praktijk is juist volledig het tegenovergestelde, vertelt Zacheus. Dat is voor hem ook het leukste aan dit vak. “We beginnen natuurlijk elke dag met een kopje koffie en spreken de dag door, om vervolgens aan de slag te gaan. Het publiek dat binnenkomt, wordt geholpen. Iedereen heeft een eigen smaak, ideeën en andere vragen. Je krijgt dus telkens andere mensen in de winkel! Daarnaast kun je in de winkel je eigen badkamer of keuken laten ontwerpen. Ook dat is telkens anders.”


“Dit jaar heb ik projecten afgerond voor appartementen in Heerenveen. Daar heb je twee opstellingen: een rechte opstelling en een hoekopstelling. Wanneer je dat achtentwintig keer doet, wordt het een beetje standaard. Er zit natuurlijk ook een uitdaging in, maar als ik mocht kiezen vind ik de particulier toch het leukste. Iedereen heeft een eigen stijl en je kan van een kamer van tweeduizend naar wel dertigduizend of veertigduizend gaan. De keuze is ontzettend breed.”


“Als mensen iets willen renoveren, kunnen ze dus ook bij ons terecht”


Nu, tijdens de coronacrisis, besluiten veel mensen om (een deel van) hun huis te verbouwen of renoveren. Ook Zacheus merkte dat. “In de beginperiode kwam er niemand, daarna begon het lekker druk te worden. Het is overigens wel waar, de mensen gaan hun geld anders besteden. Ze kunnen toch niet op vakantie, dus kopen ze een ander huis of gaan ze een kamer renoveren. We verkopen niet alleen complete keukens en badkamers, maar ook losse kasten, apparaten of keukenbladen. Als mensen iets willen renoveren, kunnen ze dus ook bij ons terecht.”


Slimme keukens

Zacheus en zijn team gaan, uiteraard, ook met de tijd mee. In de winkels wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de trends van de afgelopen jaren. “Zwart was bijvoorbeeld een trend, maar over matwit wordt nu gesproken. Dan krijg je dus matwitte kranen. Ook luxegoederen worden steeds populairder. De badkamers worden steeds meer een wellness, dankzij toevoegingen als een bubbelbad of een sauna. Ook worden de keukens steeds slimmer en innovatiever! Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld de werkhoogte van je keuken instellen en zijn de kastindelingen aangepast aan de vraag van de consument.”


Waar je bijvoorbeeld een paar jaar geleden een quooker (een kokendwaterkraan, red.) maar in een paar keukens tegenkwam, vind je ze tegenwoordig in veel meer keukens terug. “Vijf jaar geleden wist niemand dat ze bestonden. Zo snel kan het gaan! Een lelijke waterkoker op het aanrecht zie je steeds minder”, vertelt Zacheus.


Zwettestraat 10, 8912 AH Leeuwarden
sanisale.com & keukensale.com / 058 213 1337

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *