Red Team adviseert strenge lockdown voor 4 weken

Red Team adviseert strenge lockdown voor 4 weken

Ondanks de strengere maatregelen die Mark Rutte en Hugo de Jonge zo’n anderhalve week geleden bekend hebben gemaakt, gaat het aantal besmettingen nog niet omlaag. De druk op ziekenhuizen neemt snel toe en het lijkt allesbehalve de goede kant op te gaan. Het Red Team adviseert daarom een strenge lockdown voor de komende vier weken.


De belangrijkste maatregelen die het Red Team adviseert zijn ten eerste dat alle scholen twee weken dicht moeten. Hier zijn nu relatief veel besmettingen. Ten tweede moeten mensen echt meer gaan thuiswerken. Nu komt het toch nog voor dat mensen naar kantoor komen, terwijl dit niet per se nodig is. Ten derde mogen alleen winkels die voorzien in eerste levensbehoeften, zoals supermarkten en apotheken, open blijven. Als laatste moet er een strenger beleid komen voor mensen die vanuit andere landen naar Nederland komen. Verplicht testen en in quarantaine zijn hier onderdeel van.


Door te kiezen voor een strenge lockdown hoeft het maar voor een korte periode, wat nu niet het geval is met slechts een aantal beperkende maatregelen, zo legt het Red Team uit. Met een volledige lockdown is er een kans dat we Kerst weer gezellig samen kunnen vieren in plaats van dat we over aan aantal maanden een derde golf krijgen. Het volledige advies van het Red Team zal waarschijnlijk vandaag of morgen gepresenteerd worden.


Bron: RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *