Recordaantal besmettingen in Friesland vastgesteld

Recordaantal besmettingen in Friesland vastgesteld

Het aantal coronabesmettingen blijft maar toenemen. Niet alleen in de grote, drukke provincies, ook in Friesland ziet het er niet goed uit. Gister zijn er namelijk opnieuw 294 vastgestelde coronabesmettingen bijgekomen, het hoogste aantal tot nu toe, terwijl het er op zaterdag 114 en op zondag 179 waren. Hoe kan er plotseling zo’n grote stijging zijn?


De cijfers die gister bekend zijn gemaakt door het RIVM laten ineens een enorme toename zien in Friesland. Echter blijkt dit voornamelijk te komen doordat GGD Fryslân een achterstand had in het bron- en contactonderzoek, zo schrijft de Leeuwarder Courant. Deze achterstand is nu ingehaald.


Al met al is wel te zeggen dat er vast en zeker een stijging is geweest in het aantal besmettingen. Van de 294 positief geteste mensen komt opnieuw bijna een derde uit Leeuwarden, namelijk 87. Dit komt neer op 70 positief geteste mensen per 100.000 inwoners (op basis van de cijfers van gisteren). Dit is nog erger dan in steden als Amsterdam (66), Rotterdam (66) en Utrecht (51).

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *