PLAYOURGAMES: Een winkel vol merchandise

PLAYOURGAMES: Een winkel vol merchandise

Gamewinkel PLAYOURGAMES is de plek in Leeuwarden voor al je games, consoles, accessoires en merchandise. Merchandise? Ja, merchandise. De winkel staat vol met bekers, stressballen, poppetjes, sleutelhangers en petten met logo’s, personages en andere herkenbare factoren. Als de non-gamers die wij zijn, willen we daar wel eens wat meer over weten. Aangezien de feestmaand is aangebroken, bespreken we met Dirk ook een paar cadeautips voor die ene gamer in onze familie en vriendenkring.


We hebben het al een beetje uitgelegd, maar merchandise is ontzettend breed. Merchandise zijn producten waar een logo, een personage of een scène uit een film, serie, videogame in is vormgegeven. Zo kun je bijvoorbeeld poppetjes verzamelen van personages uit Harry Potter, knuffelen met de dieren uit Minecraft, het logo van Jurassic Park op je pet dragen of drinken uit een beker met de bekende ‘Don’t open, dead inside’-scène van The Walking Dead.


Opfleuren

Naast de opsomming in de intro-alinea vind je bij PLAYOURGAMES ook nog eens portemonnees, knuffels, bord- en kaartspellen, rugzakken en zelfs verlichting! Voor eigenaar Dirk was het een bewuste keus om meer merchandise aan te bieden in de winkel. “De mensen in onze winkel vinden het hartstikke leuk. Daarnaast fleurt het de winkel natuurlijk ook op. Zonder merchandise staan er alleen maar rekken vol spellen in de winkel. Dat is ook heel erg saai”, vertelt hij. “Daarnaast verwachten mensen het eigenlijk ook wel een beetje. Het is leuk om erbij te kopen! Een beker van een tientje of een sleutelhanger van een paar euro zijn natuurlijk hartstikke leuke cadeaus.”


Naast de merchandise houdt PLAYOURGAMES zich (uiteraard) ook nog bezig met alles dat te maken heeft met gaming. Zo komt op het moment van schrijven bijvoorbeeld bijna de nieuwste generatie Playstation (de Playstation 5) en de nieuwste generatie Xbox uit. Beiden komen toevallig nog voorbij in het interview. Het is een beetje zoals de nieuwste generatie telefoons, vertelt Dirk. “Veel grote verschillen zijn er niet, maar zet hetzelfde spel op twee generaties naast elkaar en je ziet hartstikke grote verschillen. Daarnaast: van een Playstation 3 naar een Playstation 5 overstappen is natuurlijk wél een groot verschil.”


Cadeautips voor de feestmaanden

Het jaar loopt bijna tegen het einde en december is dankzij Sinterklaas en Kerstmis een feestelijke maand. Daarom hebben we Dirk gevraagd naar enkele cadeautips, zodat die ene gamende vriend(in) of dat ene familielid iets leuks onder de kerstboom ontvangt. Voor elke console heeft Dirk twee gametips op een rijtje gezet.


“Voor een Nintendo Switch zijn vooral Mario Kart Live: Home Circuit en de meest recente Animal Crossing hele leuke games. Met de Mario Kart Live speel je Mario Kart in je woonkamer, slaapkamer, keuken of waar je ook maar wil. Je gebruikt je Switch om een kart te besturen en met de camera in de kart wordt jouw kamer de plek waar je racet. De kart gaat anderhalf uur mee. Dat verbaasde me wel! Vroeger deed ik met een setje batterijen net tien minuten!”


“Ook Animal Crossing: New Horizons is en blijft dus een heel mooie game! Het is een super leuke game voor jong en oud. Je komt terecht in een dorpje waar verschillende dieren wonen. Je kunt vrienden met ze worden en je kunt allerlei minigames spelen, zoals vissen, het jagen op fossielen en het verzamelen van insecten.”


Xbox en Playstation

De tips van Dirk voor de Xbox en Playstation komen aardig overeen: voor beide consoles raadt Dirk de nieuwste Call Of Duty (Black Ops – Cold War) en Cyberpunk (Cyberpunk 2077) aan. Call Of Duty is een schietspelletje en Black Ops – Cold War is het vervolg op het gelijknamige spelletje uit 2010. Net zoals in eerdere versies ga je ook in dit spel veel schieten, maar ook jaag je op een mysterieuze Sovjet-agent genaamd ‘Perseus’.


Cyberpunk 2077 is een open wereld, actie-avontuur spelletje. Je speelt als V, een gewetenloze huurling die op jacht gaat naar een implantaat die mensen onsterfelijk maakt. Doordat je onder andere je karakter zijn skills en speelstijl kan aanpassen, verandert het hele verhaal (en de wereld om je heen).


PLAYOURGAMES vind je aan de Harlingersingel, achter de Vrouwenpoortsbrug. Naast alle merchandise kun je er ook terecht voor al je nieuwe en tweedehands games, consoles en accessoires. Heb je een spel uitgespeeld of ben je uitgekeken op je console? Dan is het mogelijk deze bij PLAYOURGAMES te verkopen. Informatie en online winkelen vind je allemaal op de website van de gamewinkel, www. playourgames.nl.


Harlingersingel 3, 8913 CJ Leeuwarden
058 844 2636 | playourgames.nl


Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *