Pizzeria Da Charlie brengt de échte Italiaanse smaak terug

Pizzeria Da Charlie brengt de échte Italiaanse smaak terug

In Leeuwarden kunnen we op verschillende plekken al genieten van een pizzaatje. Sinds eind januari is daar een compleet nieuwe plek bijgekomen: Pizzeria Da Charlie, aan het Willem Alexanderplein! Zij verkopen échte Italiaanse pizza’s, pasta’s, panini’s, ovengerechten en salades. Dat doen ze niet alleen met verse Italiaanse ingrediënten, maar ook met énorm veel passie. Met eigenaresse Ivana gaan we om tafel voor een buona conversazione, een goed gesprek, over haar bedrijf en de toekomst.

Eigenlijk is Da Charlie een uit de hand gelopen hobby van Ivana en haar man. “Mijn man is Napolitaans en miste de authentieke smaak van pizza. Hij is in onze keuken een beetje gaan uitproberen, kreeg vervolgens een weekendbaantje en pizza’s bakken werd zijn hobby. Ik dacht: hier moeten we iets mee doen! Zo is het ontstaan. Wij willen die échte Italiaanse smaak weer terugbrengen in het straatbeeld, want de pizza in Leeuwarden is erg vernederlandst”, vertelt Ivana.

Verse ingrediënten en grote complimentjes

Hoe ze die Italiaanse smaak weer terugbrengen? Met heel veel passie en kwalitatief goede (en echte Italiaanse) ingrediënten. Aan alles wordt gedacht. “Het begint al bij zoiets als het rijzen van het deeg. Dat is niet een uurtje of zes, maar wel vierentwintig tot achtenveertig uur. Hierdoor is het deeg erg luchtig en krijg je niet het volle gevoel”, legt Ivana uit. “Daarnaast hebben wij ook Italiaanse tomatensaus. De zuidelijke tomaten smaken veel zoeter dan de Nederlandse tomaten. Ook met bijvoorbeeld kaas en vleeswaren gebruiken wij echte Italiaanse producten.” Dat Da Charlie goed bezig is, weten ze ondertussen. De pizzeria is ontzettend populair bij Italiaanse uitwisselingsstudenten. “Ze kwamen allemaal bij ons eten!”, vertelt Ivana enthousiast. “Dankzij mond-tot-mondreclame werden wij erg populair. Dat was wel een heel groot compliment.”

Coronacrisis en toekomstperspectief

Da Charlie bestaat sinds januari. Dat is zo achteraf gezien best een spannende tijd geweest voor het nieuwe bedrijf. “Eind januari hoorden we het wel op het nieuws, maar dachten er nog niet over na. In februari was het wel héél rustig bij ons en we begonnen al snel te twijfelen of het aan ons of aan het coronavirus lag. We hebben natuurlijk ook geen vergelijkingsmateriaal en met al die investeringen in bijvoorbeeld een nieuw pand en auto’s is dat natuurlijk wel erg spannend. Het eerste jaar van een onderneming is altijd spannend, maar door de coronacrisis is het misschien wel extra spannend! We hopen in ieder geval sterker te worden, qua naam en product.”

Dat de passie er bij Da Charlie vanaf spat, is ook duidelijk als we het hebben over de toekomst. Dankzij de coronacrisis zijn er een paar dingen helaas nog niet doorgegaan. Zo was het de bedoeling om Da Charlie ’s ochtends te openen en in de zomer echt Italiaans ijs te verkopen. Ivana en haar man maken het echter meer dan goed met hun dromen en wensen. “Die plannen zijn groter dan wat we op dit moment hebben. Het lijkt ons bijvoorbeeld ook erg leuk om te verhuizen naar de stad, zodat meer mensen bij ons kunnen blijven eten. Nu kan het ook, maar het is meer een snackbar-idee. Even een snelle hap en weer weg. Met dit pand hebben we de veilige weg genomen, omdat ondernemen nog nieuw en spannend voor ons was. Nu het allemaal een beetje soepel loopt, hebben we het vertrouwen gekregen om door te gaan. Als mijn man de pizza uit de oven haalt, heeft hij hartjes in zijn ogen en is hij helemaal trots. Dat is extra mooi om te zien! Wij gaan door en staan volledig achter ons product.”

Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.