Nieuwe voorstelling over Nikola Tesla in ’t Andere Museum

Nieuwe voorstelling over Nikola Tesla in ’t Andere Museum

Vlak voordat ’t Andere Museum dicht moest vanwege de coronacrisis, was er net een nieuwe tentoonstelling te zien. Veel bezocht is ie waarschijnlijk nog niet dus daarom een stukje extra aandacht voor deze ‘nieuwe’ tentoonstelling: ‘Nikola Tesla, the master of lightning’.

Nikola Tesla werd in 1856 geboren in Kroatië en is een van de grootste uitvinders ooit. Mede dankzij hem zijn we voorzien van elektriciteit en bestaan er elektrische auto’s. Het nu wel bekende automerk Tesla is dan ook vernoemd naar deze Kroatische uitvinder. Ook heeft Tesla de 3-fasen wisselstroom uitgevonden, wat toegepast wordt in elektromotoren die vandaag de dag nog steeds gebruikt worden in wasmachines, fotocamera’s en computers.

De expositie ‘Nikola Tesla, the master of lightning’ is opgezet door zeven studenten van het Friesland College. In het museum was nog weinig te vinden omtrent techniek en voor zover eigenaar Jan Kees Geersing weet, is het museum in het bezit van de oudste nog werkende elektrische auto van de hele wereld. Een tentoonstelling over Nikola Tesla past hier dus perfect bij.

Uiteraard is er meer te bekijken dan alleen de expositie over Tesla. Je vindt er een grootspoortreinbaan, een collectie radio’s en meccano en een stijlkamer gewijd aan Mata Hari. Ook zijn er een tweetal permanente exposities: ‘reizen en rally’s van oldtimers’, waarbij je antieke auto’s kunt bekijken, en ‘Kantreis door Europa’, met een grote verzameling kant die door de moeder van Geersing is verzameld.

‘Nikola Tesla: The master of lightning’ is te zien tot en met 21 februari 2021

Bron: Leeuwarder Courant

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *