Nieuw in Leeuwarden sinds de coronacrisis: VandeWitte mode – wonen. Hoe doe je dat?

Nieuw in Leeuwarden sinds de coronacrisis: VandeWitte mode – wonen. Hoe doe je dat?

In een prachtig pand in de kleine Kerkstraat zit een relatief nieuwe lifestyle winkel gevestigd: VandeWitte mode – wonen. Een winkel waar zeventig procent van de collectie duurzaam is. De lifestyle, ook wel omschreven als sustainable living, winkel verkoopt sieraden, kleding en woonartikelen gericht op dames. Hoe houd je je als nieuwe winkelier staande in tijden van deze coronacrisis? We spreken met Jantien van de Witte, eigenaresse van VandeWitte mode – wonen.

De winkel van Jantien van de Witte is in deze tijden gewoon open. ‘Ik ben zo blij dat ik in deze tijd gewoon open kan zijn’, vertelt van de Witte. ‘Mijn buurman zit op de stoel voor zijn brasserie en kan helemaal niets. Ik houd me aan de maatregelen en heb desinfectiemiddel en handschoentjes in de winkel liggen.’

‘Ik had voorheen een winkel in Grou, daar woonde ik ook. Ik ben verhuisd naar Leeuwarden en heb met mijn winkel, onder een andere naam, een nieuwe start gemaakt. De meeste van mijn artikelen zijn 100% duurzaam. Ik probeer de merken die ik in mijn winkel heb liggen zo uit te zoeken dat ze nieuw zijn voor Leeuwarden. Je moet in deze tijd uniek zijn om een winkel goed te laten draaien.’

Jantien heeft in deze tijd geen korting of andere aanbiedingen. ‘Ik moet het geld gewoon verdienen. Anders heb ik niets om mijn wintercollectie aan te schaffen en zal ik uiteindelijk de winkel moeten sluiten.’ Online de artikelen bestellen, is niet mogelijk. ‘Ik heb op dit moment nog geen website waar je mijn artikelen kunt aanschaffen. Ik ben wel heel actief op Instagram en Facebook. Soms reageert iemand onder mijn post met de vraag of dat kledingstuk in haar maat verkrijgbaar is. Dan neem ik persoonlijk contact met haar op en handelen we het op die manier af. Ik heb namelijk geen voorraad. Daar is mijn kleding te expliciet voor. Ook wil ik mijn kleding exclusief houden.’

Qua drukte vindt de eigenaresse het lastig in te schatten. ‘Mijn winkel is nog niet zo lang open dus ik weet eigenlijk niet hoe druk het voor de coronacrisis geweest zou zijn. Op dit moment is het heel wisselend. De ene dag is het drukker dan de andere dag, maar over het algemeen valt het me alles mee. Het is niet heel druk in mijn winkel, maar het loopt wel gewoon door. Ik ben ontzettend blij dat ik open mag zijn. Anders zou ik thuis zitten en helemaal niets verdienen. Elke klant is in deze tijd mooi meegenomen!’

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.