Natuurmuseum Fryslân gaat weer open vanaf 1 juni

Natuurmuseum Fryslân gaat weer open vanaf 1 juni

De deuren van het Natuurmuseum Fryslân gaan weer open en wel op 1 juni om 12.00 uur. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om het museum in te richten volgens de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Bezoekers kunnen dan ook veilig samen het museum en de tentoonstelling GIF, oog in oog met levende giftige dieren bekijken.

Precies elf weken is het museum gesloten geweest vanwege de coronacrisis. Een flinke tegenvaller, vooral met de spectaculaire giftentoonstelling die nu in het museum staat. De giftige dieren bleven achter in een verder leeg museum. Elke dag kwam dierenverzorger Jerome langs om te kijken of het goed met ze ging, waterbakken te verschonen en eten te geven. Voor zijn veiligheid –  het zijn tenslotte zeer gevaarlijke slangen – was er altijd een museummedewerker bij.

Er is in de afgelopen weken veel gebeurd: er zijn slangen verveld, spinnen deden een jasje uit en er was een love koppel: twee slangen gingen op date. Op de website, YouTube en andere social media kon iedereen het dierennieuws volgen. Er gaat echter niets boven het echt oog in oog staan met een gilamonster, ratelslang en koningscobra. Gelukkig kan iedereen nu weer live de dieren komen bekijken.

Wie het museum wil bezoeken moet van te voren via de website een ticket met tijdslot (vaste starttijd) kopen. Alleen met een vooraf aangeschaft ticket krijgt men toegang. De reden is dat er een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd in het museum aanwezig mag zijn en via boekingen vooraf kan het niet te druk worden. Tijdens het boeken en ook bij binnenkomst wordt gecheckt of bezoekers geen last hebben van gezondheidsklachten. Verder is overal eenrichtingsverkeer, bij elke zaal wordt aangegeven wat het maximum aantal bezoekers is en er gelden de algemene hygiëneregels. Ook de horeca en winkel zijn aangepast volgens de nieuwe richtlijnen. Op deze manier kunnen bezoekers op een verantwoorde manier het museum bezoeken.

De OnderWaterSafari blijft nog even gesloten. Voor deze attractie moeten extra maatregelen genomen worden. De verwachting is dat de onderwaterwereld voor de zomer weer open kan gaan.

Tickets met tijdslot zijn te boeken via de website van het museum: www.natuurmuseumfryslan.nl.

Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *