Morgen geen persconferentie, kabinet gaat waarschuwen

Morgen geen persconferentie, kabinet gaat waarschuwen

Gisteren zijn het kabinet en adviseurs bijeengekomen in het Catshuis in Den Haag om te overleggen over de ontwikkelingen van het coronavirus in Nederland. Na deze bijeenkomst is naar buiten gekomen dat er morgen waarschijnlijk geen nieuwe coronamaatregelen bekend worden gemaakt, maar dat er wel gewaarschuwd gaat worden voor veel strengere maatregelen als mensen zich niet aan de regels houden.

De vorige coronamaatregelen zijn ingegaan op woensdag 14 oktober om 22.00 uur. Er wordt daarom de komende dagen nog afgewacht hoe het aantal coronabesmettingen zich ontwikkeld. De cijfers lijken sinds dit weekend enigszins te stabiliseren, maar als de komende dagen blijkt dat het toch de verkeerde kant op gaat, komen er strengere maatregelen. Wat zou dit gaan betekenen?

Er wordt bijvoorbeeld gesproken over het invoeren van een avondklok. Ook worden bijeenkomsten, mochten de cijfers verder oplopen, verboden en mogen gezelschappen nog uit maximaal twee personen bestaan. Binnensporten zijn dan niet meer toegestaan en reizen met de auto of het openbaar vervoer mag alleen als het noodzakelijk is.

Basisscholen en middelbare scholen blijven waarschijnlijk wel open, maar op het mbo, hbo en de universiteit moet uitsluitend online les gegeven worden. Winkels blijven, net zoals aan het begin van de coronacrisis, wel open en in verpleeghuizen blijft een maximum van één bezoeker toegestaan.

Naar verwachting komt er, in plaats van morgen, aan het einde van de week een nieuwe persconferentie.

Bron: AD

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *