Mondkapjes in openbare ruimtes? Het Red team zegt ja

Mondkapjes in openbare ruimtes? Het Red team zegt ja

Het Red team, bestaande uit onafhankelijke deskundigen, adviseren het volgende aan het kabinet: “Mondkapjes moeten een grotere rol krijgen in nieuwe coronamaatregelen.” Dit advies wordt door verschillende voorzitters van verschillende veiligheidsregio gesteund.

Momenteel zijn de basisregels: blijf met verkoudheidsklachten thuis en laat je testen, houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en houd je aan de hygiënemaatregelen. Zolang iedereen zich aan de basisregels houden, is het niet nodig om een mondkapje te dragen, maar dit gebeurt helaas niet altijd.

Het wordt kouder, dus het aantal mensen dat klachten heeft, begint te groeien. Daarom adviseert het Red team mondkapjes op straat te gaan dragen, wat gesteund wordt door de voorzitters van verschillende veiligheidsregio’s en Roel Coutinho, de oud-directeur van het RIVM.

Waar het precies gedragen moet gaan worden zegt het Red team niet, wel wijzen ze naar de buurlanden als voorbeelden. Hier zijn mondkapjes in winkels en horeca verplicht. Het heeft dus te maken met de ruimtes waar afstand houden lastig is.

Volgens het Red team beperken de maskers niet alleen maar de verspreiding, maar ze stimuleren ook goed gedrag. Tot nu toe is Nederland heel terughoudend geweest met het dragen van mondkapjes en het RIVM is heel voorzichtig met het aanbevelen van mondkapjes, want je bent niet volledig veilig erdoor.

Geen reden om depressief te worden! Als we daadwerkelijk mondkapjes moeten gaan dragen, zou het ook heel stijlvol kunnen worden. Overal in winkels zie je gekleurde mondkapjes met originele ontwerpen. Dus je kunt altijd een leuk passend masker bij je outfit vinden!

Bron: RTL Nieuws

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *