Modelabel ByOni, met winkel in de Sint Jacobstraat, failliet

Modelabel ByOni, met winkel in de Sint Jacobstraat, failliet

Fries modelabel ByOni is afgelopen dinsdag failliet gegaan. Het blijkt dat het bedrijf van de Friese Moniek Miedema ook al maanden geen loon aan het personeel heeft betaald.


Niet alleen in Leeuwarden, in de Sint Jacobstraat, zit een winkel van ByOni, ook in Den Bosch, Emmen, Groningen, Haarlem en Zwolle heeft de kledingwinkel vestigingen. Door het faillissement zijn in elk geval de winkels in Groningen, Haarlem, Leeuwarden en Zwolle gesloten.


Het faillissement van ByOni is aangevraagd door twee werknemers. Vier gedupeerde werknemers zijn op de dag van het faillissement naar de Leeuwarder rechtbank gestapt, omdat sommigen al drie maanden wachten op hun loon. Het gaat in totaal om tien werknemers. Volgens de gedupeerden zouden ze telkens aan het lijntje gehouden zijn wanneer ze om geld vroegen. De rechter heeft besloten dat ByOni moet betalen, maar omdat het bedrijf al enige tijd achteruit gaat, zowel in Leeuwarden als op andere locaties, en de zitting na tien minuten al gesloten was, is het nog maar de vraag of iedereen het geld terugkrijgt.


Bron: LC

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *