Misschien wordt het Zaailand binnenkort een groot terras!

Misschien wordt het Zaailand binnenkort een groot terras!

Vanaf 1 juni heeft de horeca weer groen licht. Ze mogen open, maar uiteraard moet er rekening gehouden worden met de anderhalve meter afstand. Het wordt dus nog knap lastig voor de horecaondernemers.

Binnen, in bijvoorbeeld een restaurant, mogen maximaal dertig mensen aanwezig zijn, inclusief het personeel. Ook moeten tafeltjes ver genoeg uit elkaar staan. Het is iets, maar een horecagelegenheid kan natuurlijk veel minder mensen ontvangen wat het financieel gezien lastig maakt.

Daarom komt vanuit veel horeca in Leeuwarden de vraag om terrassen te creëren. Zo kun je als café of restaurant natuurlijk veel meer mensen bedienen! Een van de mogelijkheden is het Gouverneursplein. Er is veel ruimte, alleen zou het plein dan niet meer toegankelijk voor auto’s moeten worden.

Ook het Zaailand, officieel het Wilhelminaplein, maar bijna iedereen noemt het, het Zaailand, is een goede optie. Er is genoeg ruimte voor meerdere terrassen. Er zijn dus plannen, maar of het doorgaat is natuurlijk een tweede. Laten we in elk geval uitkijken naar het moment dat we weer een drankje kunnen doen in de stad!

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *