Misschien ook na oktober grotere terrassen in Leeuwarden

Misschien ook na oktober grotere terrassen in Leeuwarden

De horeca heeft behoorlijk te leiden gehad onder de coronacrisis. Al die zonnige dagen in het voorjaar zijn uitstekend voor de horeca. Veel mensen zijn dan wel in voor een terrasje, maar helaas kon dit pas weer vanaf 1 juni. Gelukkig hebben ondernemers de mogelijkheid gekregen om hun terras uit te breiden, zodat zij meer mensen kunnen ontvangen.

De uitbreiding van de terrassen loopt op dit moment tot 19 oktober, daarna moet alles weer terug naar hoe het oorspronkelijk was. Ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland zien graag dat de regels verlengd worden door de gemeente en dat ook in de maanden erna gebruik gemaakt kan worden van de grotere terrassen. De VVD is het eens met beide partijen en heeft het college vervolgvragen gesteld met betrekking tot een verlenging van de maatregelen.

De VVD heeft met verschillende ondernemers gesproken en zij maken maar al te graag gebruik van de verruiming als die er komt. Zo zit je misschien komende winter gewoon nog op het terras. Met een overkapping, schermen tegen de wind, heaters en wat dekentje is dat natuurlijk ook prima te doen!

Bron: VVD Leeuwarden

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *