Margje 24: Aandacht voor uw voedselproducent

Margje 24: Aandacht voor uw voedselproducent

Het is lastig om tegenwoordig in een welvarend land als Nederland voedsel te produceren. Terwijl we hier op één van de vruchtbaarste stukjes land ter wereld wonen, is er erg veel vraag naar grond. Grond voor huizen en bouwterreinen, grond voor wegen en nutsvoorzieningen en grond voor riet en distels. Wat al helemaal van de zotte is; vruchtbare grond voor zonnepanelen! Daardoor wordt de grond te duur om er voedsel op te verbouwen. Deze kostprijs is niet door te berekenen naar de consument, want als iets te duur wordt dan kiezen ze voor een alternatief. Dan eten ze bijvoorbeeld geen Nederlandse paprika, maar paprika’s uit Spanje of kiezen ze voor rijst, in plaats van aardappelen.


Als melkveehouder in Nederland zijn we er trots op om zuivel en vlees, groene ruimte en gezonde lucht te mogen produceren. We zijn dan ook erg verbaasd dat er de laatste jaren zoveel negativiteit over de sector wordt verspreid. In onze ogen alleen maar omdat diverse instanties de grond willen hebben, zeer vruchtbare grond die wij nodig hebben om voedsel te kunnen produceren. Anderzijds zijn er steeds meer mensen die beweren dat onze producten om allerhande redenen niet goed zouden zijn. Dat mag natuurlijk, maar om dan allerlei partijen op te richten die actie voeren richting de voedselproducent gaat ons veel te ver. Wij zorgen juist goed voor de grond, de dieren en de lucht, simpelweg omdat we daar afhankelijk van zijn en dat het onze plicht is om daar goed voor te zorgen.


Op ons melkveebedrijf zijn we in 2012 begonnen met het maken van ijs van een deel van onze eigen melk. Het uiteindelijke doel om dit te doen is om mensen te ontvangen op ons bedrijf, om te laten zien wat we doen. Iedereen heeft tegenwoordig overal een mening over, maar niemand weet eigenlijk waar het over gaat. Dat verdient een uitleg en daarom willen we op ons melkveebedrijf graag over diverse zaken uitleg geven. Vandaar dat we ons bedrijf wel transparant noemen. Geen geheimen, maar uitleggen waarom wij op bepaalde manieren handelen terwijl sommigen die manieren anders willen.


Fryslân, lân fan kij! Lân fan Molke! Litte we grutsk wese op wat wy hawwe!

Zonder netwerk, kruiwagen of subsidies zijn wij in 2018 naar de stad Leeuwarden gekomen. Wat velen zeggen hebben wij gewoon gedaan. Wij brengen onze zuivel naar de stad, rechtstreeks van producent naar consument. De melk van de koe die gisteren gemolken is, ligt vandaag verwerkt tot heerlijk ijs in de ijsvitrine. De milkshakes die wij verkopen bestaan uit dagverse melk geshaked met ons verse ijs! De verse melk die wij verkopen is vaak dezelfde ochtend uit één van onze melkkoeien gemolken! Zelfs in de winter is onze ijssalon geopend, naast melk en ijs verkopen wij ijstaarten, ijsgebakjes en ijsbonbons. Ook verkopen wij kaas van de Fryske, Friese kaas! De meeste klanten hebben al gezien dat we chocolade verkopen. Heerlijke chocolade van Geruba, een ambachtelijke chocolaterie. Vanaf dit najaar kunnen wij maar liefst twintig verschillende smaken chocolademelk aanbieden! Chocolade van Geruba, natuurlijk bereid met onze verse melk. Choco-to-go!


Na drie zomers zitten we er nog steeds! Wij boeren houden namelijk heel lang vol en laten ons niet snel uit het veld slaan! Het adres is Harlingersingel 5, vlakbij de Vrouwenpoortsbrug. Uw bezoek is zeker de moeite waard! Sinds kort hebben we ook een webshop: www.margje24.nl/shop. Of stuur een berichtje via Facebook Margje 24 Leeuwarden of bel Jamie op 06 40 78 22 04 voor een bestelling. Bij een bestelling vanaf tien euro komen we bezorgen in en om Leeuwarden. Voor onze openingstijden kun je googelen naar Margje 24.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *