Lions Art: Samen de stad mooier maken

Lions Art: Samen de stad mooier maken

The SainT is een leuke T-shirtwinkel gevestigd in het hart van Leeuwarden verstopt onder de mediterraans aandoende druivenstruik, van de Sint Jacobstraat. Volgens eigenaar Rudi is The SainT niet alleen een leuke T-shirtwinkel, maar veel meer dan dat. Zijn winkel is een nostalgische walk through memory lane.

De droom van Rudi

Ken je het gevoel van tussen de lp’s te sneupen bij je favoriete platenwinkel? Of naar de boekenwinkel te gaan en het juiste boek te vinden dat precies bij jou past? Dat gevoel krijg je als je door The SainT loopt. Elke shirt heeft zijn eigen unieke karakter en vanaf het moment dat jij hier een shirt koopt wordt het een deel van jouw verhaal.

Maar dit gaat niet over Rudi en ook niet over The SainT. Dit gaat over de droom die hij al had bij de start van zijn winkel: T-shirts maken met lokale kunstenaars. “Ik wil graag Leeuwarden mooier maken. Als mensen met een kunstwerk op hun T shirt door de straten van Leeuwarden lopen, dan is dat geweldig! En de kunstenaar die vindt dat ook machtig. Ook als je in een band zit en je hoort je nummer op de radio, denk je wauw mijn nummer is op de radio. Maar nu opeens zie je iemand door de stad lopen met je ontwerp op een T-shirt.”

Lions Art

Samen met Zeefdrukkerij Drukvast, heeft The SainT ‘Lions Art’ bedacht.
Lions Art is een platform waar je T-shirts kunt kopen van (lokale) kunstenaars en Rudi hoopt dat bands ook mee willen doen. Voorbeelden van kunstenaars die al op Lions Art staan zijn Claudia Hek met haar mix van comic, old school en realisme in een retro jasje en ontwerpen van kunstenaar/fotograaf Vincent Schiphorst.

De van biologisch katoen gemaakte T-shirts worden voor €22,50 op de website Lionsart.nl verkocht. De opbrengst van een shirt wordt verdeeld tussen de kunstenaar en Lions Art. Dus als je kunstenaar bent of muziek maakt en het lijkt je leuk om mensen in jouw shirt over straat te zien lopen, aarzel niet en stuur een mail naar info@thesaintstore.nl.

Als je enthousiast bent geworden, bezoek dan www.lionsart.nl en bestel een uniek ontwerp van een (lokale) kunstenaar of band. Want samen kunnen wij Leeuwarden wat mooier maken.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

  1. appel
    3 jaar geleden

    jammer dat je niks ziet van de winkel zelf

  2. appel
    3 jaar geleden

    ziet

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *