Kunnen beurslocaties als WTC Expo weer verantwoord open?

Kunnen beurslocaties als WTC Expo weer verantwoord open?

Vakbeurzen vallen in deze coronatijden onder dezelfde groep als festivals en concerten en mogen daarom tot in elk geval 1 september niet plaatsvinden. De activiteiten in het WTC Expo in Leeuwarden liggen daarom al enige tijd stil.

Maar waarom mag een IKEA wel open en een locatie als het WTC Expo niet? Beurslocaties zijn vaak ontzettend groot, dus anderhalve meter afstand houden, moet geen probleem zijn zou je zeggen. In Duitsland is er door de regering wel onderscheid gemaakt tussen de eerder genoemde evenementen en daar mogen er wel weer vakbeurzen georganiseerd worden.

Net als de beursbranche, wil ook directeur Peter Ourensma van het WTC Expo, graag voor 1 juli duidelijkheid over wanneer er weer (vak)beurzen georganiseerd mogen worden in Nederland. De organisatie van vakbeurzen vraagt om veel voorbereiding en dus om veel tijd. Juist daarom willen ze weten hoe het na 1 september verder gaat, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Op dit moment is al bekend dat de Dutch Dart Masters en de Water Tech Europe Trade Fair die in september zouden plaatsvinden niet meer doorgaan. Ook al zijn de evenementen misschien weer toegestaan vanaf 1 september, er is dan een nog te korte voorbereidingstijd en (internationale) gasten moeten ook op tijd op de hoogte zijn.

Bron: Leeuwarder Courant
Foto: WTC Expo

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.