Koop lokaal, digitaal: Spellekijn

Koop lokaal, digitaal: Spellekijn


Alhoewel er betere tijden aankomen voor de winkels zijn de meesten nog steeds gesloten. Via een eigen webshop kun je de lokale ondernemers toch een beetje steunen. Daarom: koop lokaal, digitaal. Nadat we al langs Schlichting Schoenen zijn geweest, komen we bij het volgende adres: Spellekijn! Want wat doen Annetol en zijn team nu de winkel is gesloten?


Het antwoord is eigenlijk heel simpel: in ieder geval het magazijn een beetje opruimen. “Wij werken met twee enorme pieken, rond de zomer en met de feestdagen”, vertelt Annetol. “Door het jaar heen kom je dus niet toe aan het opruimen van het magazijn. De laatste keer dat we dat goed en fatsoenlijk hebben gedaan is drie, vier jaar geleden.”


Zoek jij vanwege de coronacrisis een leuk spel? We vroegen Annetol eerder al eens naar leuke spellen die je met het hele gezin kan spelen.


Een eigen webshop…


Voor de coronacrisis uitbrak had de spelletjeswinkel eigenlijk geen webshop, “maar vanwege de coronacrisis en de lockdown willen mensen iets bij ons bestellen om ons te steunen. De eerste webshop leverde wel nog wat problemen op”, vertelt Annetol lachend. “Zo klopten er veel plaatjes bij de producten niet. We zijn gewoon niet gewend om dingen op het internet te doen en het komt nog wel.”

“Een aantal studenten heeft naar onze website gekeken en gezocht naar verbeterpunten. Zij hebben een heel plan voor ons geschreven en wij moeten ons klaarstomen voor wanneer de deuren opengaan. Met het internet gaan we het nooit winnen, wij moeten het vooral hebben van het advies geven.”


…versus persoonlijk contact


Dat persoonlijke contact is overigens een van de belangrijkste dingen die je kan krijgen bij Spellekijn en ook de reden waarom Spellekijn nooit een volledige webshop gaat worden. “Telefonisch advies geven we wel eens, maar het voelt wel gek! Zo onpersoonlijk. Wij zijn echte mensenmensen en vinden het fantastisch om met mensen bezig te zijn en hier en daar wat grapjes te maken. Ik voel mij altijd net een kind hier, tijdens het winkeltje spelen! De webshop is hartstikke goed, maar je mist de interactie.”


De webshop heeft overigens wel een voordeel, geeft Annetol aan. “Veel mensen begrijpen niet hoe uniek deze winkel is. We hebben zelfs spellen uit Tsjechië, Canada of Denemarken. Sommige uitbreidingen staan hier al een tijdje op de bovenste plank en de liefhebber wordt daar dolgelukkig van. Het ‘bovensteplankmateriaal’ vliegt via de webshop de deuren uit! We zijn nu bezig met alles van de webshop onder de knie te krijgen, anders moet één iemand straks alle vragen beantwoorden. Zo komen we onze dagen wel door, hoor.”


Spelkennis en service


Naast de webshop, die je uiteraard zelf kunt bezoeken, zijn de heren van Spellekijn vooral bezig met het spelen van spellen. Je moet uiteraard wel weten wat je verkoopt en daar hebben ze nu ongelooflijk veel tijd voor. Klanten gaan overigens niet gelijk iets zien van de aanpassingen, “maar er wel van merken. Onze service en de spelkennis gaan omhoog. Het gaat er allemaal om dat we lol hebben en onszelf en de klanten vermaken. Dat gebeurt wel, dus daar zit ik niet over in. De rest komt dan vanzelf.”


Het complete assortiment van Spellekijn vind je nu op de webshop van de spelletjeswinkel. Mis je nog categorieën of iets anders? Kom dan later nog een keer terug: Annetol en zijn team doen er alles aan om de website te verbeteren. Zoek je speladvies? Neem dan contact op met Spellekijn (058 213 1112).


Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.