Kom voor de lekkerste gerechten langs bij de Foodtruck van Jouke-Piet en Syb

Kom voor de lekkerste gerechten langs bij de Foodtruck van Jouke-Piet en Syb

De horeca wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Om te overleven moet je creatief zijn en openstaan voor nieuwe dingen. ZZP-koks Jouke-Piet Drijfhout en Syb Zijlstra gaan in deze tijd ook zeker niet zitten afwachten en kijken juist naar de mogelijkheden.

Ingehuurd worden door een restaurant of een kookworkshop geven. Nee, dat zit er op dit moment niet in. De heren hebben daarom de handen ineen geslagen en zetten hun foodtruck in om op verschillende plekken in Friesland mensen te voorzien van lekkere gerechten. Een vergunning om ergens te staan met de foodtruck krijgen ze niet, maar op het eigen terrein van bedrijven is het wel toegestaan (zonder vergunning). Op deze manier ontstaan er verschillende afhaalpunten.

Ze denken hierbij niet alleen aan zichzelf, maar hebben de ideeën dusdanig uitgewerkt dat iedereen een graantje mee kan pikken. Zo komen alle ingrediënten bij kleine lokale ondernemers vandaan, die normaal gesproken aan de horeca leveren en nu maar weinig tot geen inkomsten hebben.

Elke zondag is het ‘zondag soepdag’ en ook bieden Jouke-Piet en Syb maaltijdsalades, complete maaltijden, vers gerookte vis en veel thuisdiners. De thuisdiners zijn erg handig; ze bestaan uit een aantal gangen die mensen thuis alleen nog maar hoeven op te warmen.

Om te weten waar de foodtruck dagelijks staat, kun je het beste de Facebookpagina’s van beide mannen goed in de gaten houden: https://www.facebook.com/joukekookt/ en https://www.facebook.com/sybzijlstracatering.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.