Janneke eet vanmiddag cheesecake

Janneke eet vanmiddag cheesecake

Janneke is dol op de horeca en test elke week de leukste horeca-initiatieven. 365 dagen per jaar open en vandaag bestel ik hier: DE Café.


Koffie met lekkers, wie houdt er niet van? Veel Leeuwarders zijn dol op DE Café, die de thuisbezorging afgelopen tijd behoorlijk heeft uitgebreid. In het prachtige monumentale pand spreek ik met Saskia Dorenbos, filiaalleiders in Leeuwarden, over alle ins en out én proef ik natuurlijke het lekkers dat ik laat thuisbezorgen…


De cheesecake hier is mijn guilty pleasure. Geldt dat voor veel Leeuwarders?

“Daar komen zeker veel mensen voor langs”, begint Saskia. “Deze wordt altijd flink besteld. Sowieso zijn de taarten voor ons een populair product. Tegenwoordig hebben we ook ontbijt, lunch en small dinners, maar de taart blijft een topper. Deze bakken we in eigen keuken.”


‘Voor lieve opa en oma’ of ‘collega, ik mis je’

“Mensen bestellen ook veel voor elkaar op moment, dat is hartverwarmend om te zien. Dan zetten we de tekst op het tasje. Zo zien we kleinkinderen die opa en oma verrassen met een ontbijtje of iemand die wat lekkers naar al haar collega’s stuurde. Echt leuk om te zien.”


Jullie hebben flinke openingstijden

“Ja, zes dagen in de week zijn we om 08.00 uur open en op zondag om 09.00 uur. Dan kunnen ze hier afhalen en kunnen de eerste bezorgbestellingen worden doorgegeven. En dan tot 22.00 uur in de avond. Ook op nieuwjaarsdag zijn wij altijd open. Dit is meestal ook gelijk onze drukste dag van het jaar.”


En, wat is jouw lievelingsthee? En koffie natuurlijk : )

“Mijn lievelingsthee is de Ginger Green Paradise. Een tropische pittige thee van groene thee en gember met een tropisch tintje. Mijn lievelingskoffie is de Caffè Latte met havermelk. Die is zo lekker, bijna iedereen drinkt dat hier. Ik kan iedereen aanraden om er eentje bij ons te komen proeven”, vertelt ze met een lach.


Jullie waren goed voorbereid

“Dat klopt, tijdens het begin van de eerste golf waren we al gekscherend aan het nadenken over oplossingen. Bijvoorbeeld karren buiten met de bestelschermen van de bovenste verdiepingen en het opschalen van het thuisbezorgen. We zijn daardoor geen dag dicht geweest.”


Heb je nog een leuk nieuwtje?

“Zeker, we zijn druk bezig met een DE café in Groningen! In de Brugstraat zijn we op moment bezig met verbouwen. De opening staat voor het voorjaar 2021 gepland”, sluit Saskia trots mee af.


Alle praktische informatie op een rijtje
Waar: To go of bestel online
Wanneer: Elke dag van de week vanaf 08.00 uur (zondag 09.00 uur) tot 22.00 uur
Bezorging: Mogelijk vanaf 15 euro voor 1 euro. Vanaf 20 euro gratis bezorging.


Altijd geopend als ik zin heb in wat lekkers, daar hou ik van. Ik ga het testen. Lees hieronder mijn recensie.


Ding dong – de deurbel. Tijd voor de recensie

Eigenlijk zie ik het herkenbare zwarte autootje al aanrijden en doe ik alvast de deur open. Achterin de auto zie ik de barista de slagroom vers op de Heavenly Hazel en Ice Cappuccino spuiten. Een verse, dikke toef. Dat ziet er verleidelijk uit!


Lekkere trek

Een vriendin is op bezoek en we hebben zin in koffie, een broodje én willen natuurlijk dubbelchecken of de huisgemaakte cheesecake nog steeds zo lekker is. De bestelling komt goed verpakt binnen, in milieuvriendelijke kartonnen verpakking. Inderdaad, met een persoonlijke tekst op het tasje. Love it.


Het proeven…

Cheese cake – The guilty pleasure! Dé reden dat we bij DE Café besteld hebben, haha. De liefde was zo groot dat ik amper tijd had voor een foto en gelijk een hap geproefd heb! Overheerlijk. Romig en stevig met krokante smaakvolle bodem. Het lijkt een klein stukje, maar als je halverwege bent weet je waarom. I love you!


Grilled Sandwich kiprollade – Een warm broodje, een soort royale tosti, gevuld met kip, kaas en tomaat. Een absolute topper, geserveerd met een rode saus, een soort mengvorm van bbq-saus, chili saus en curry.


Heavenly Hazel – Een hazelnootcappuccino met slagroom. Hemelse zoete koffie, warm bij bezorging. Goede stevige slagroom met hazelnoot topping. Echt goede koffie met een lichte smaak van de hazelnootsiroop erdoorheen.


Ice Cappuccino caramel – Heerlijk vol van smaak, volledig koffie en ook fris. Niet waterig, wat wel wil met dit type drankje. Romig van smaak, met een caramel topping op de stevige slagroom. Een heerlijke cappuccinobeleving.


Samengevat: deze middag hebben onze smaakpupillen genoten van deze guilty pleasures!

Smaakvolle groet,


Janneke Eizema

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *