Is buiten zijn wellicht het beste medicijn tegen corona?

Is buiten zijn wellicht het beste medicijn tegen corona?

‘De buitenlucht is goed voor je.’ Ja, dat wordt wel eens vaker geroepen en misschien moet je nu maar eens serieus nadenken over deze wijze uitspraak. De kans om buiten besmet te raken met het coronavirus is waarschijnlijk ontzettend klein.

Uit een Chinees onderzoek blijkt namelijk dat van de duizend besmette mensen minder dan vijf mensen buiten het virus hebben opgelopen. Een ander onderzoek toont dat van de 7324 besmettingen er slechts een besmetting buiten is opgelopen. Een mogelijke verklaring is dat het virus door de buitenlucht snel verwaait.

Máár, door schreeuwen en zingen blijkt het virus zich juist sneller te verspreiden en binnen is de kans nog groter. Dit komt door hoe aerosolen, bepaalde infectiedruppeltjes, zich verspreiden. Vandaar dat kerken, carnaval en voetbalwedstrijden kunnen worden gezien als een grote verspreidingsbron van corona.

Buiten is de kans op besmetting in elk geval kleiner dan binnen. Misschien komt het door de wind, maar ook uv-straling is een optie. In dat geval weten wij het wel; laat het zomerse weer maar komen!

Bron: Leeuwarder Courant

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *