Ilse Langerak van Store 1892 geeft zeker niet snel op

Ilse Langerak van Store 1892 geeft zeker niet snel op

Store 1892, de damesmodewinkel in de Kleine Kerkstraat, bestaat inmiddels elf jaar en wordt gerund door eigenaresse Ilse Langerak. De winkel hoefde niet dicht tijdens de coronacrisis, maar wel zijn de openingstijden aangepast naar alleen ‘s middags open. Ilse hoopt dat ze binnenkort de winkel weer hele dagen kan openen, maar dat hangt ook een beetje af van de andere ondernemers in de straat, want ze houden hierin rekening met elkaar.

Er mogen maximaal vier mensen tegelijk in de winkel. Om duidelijk te kunnen maken hoeveel mensen er in de winkel zijn, hangt buiten een rek met vier hangers. De klant neemt dan een hanger mee naar binnen. Zijn de hangers buiten op, dan moeten ze even wachten tot ze aan de beurt zijn. Ook is er een looproute in de winkel zodat mensen elkaar niet in de weg lopen of tegelijk voor een spiegel willen staan.

‘Nu de regels versoepeld zijn merk je dat mensen het leuk vinden om de deur weer uit te gaan en iets nieuws aan te schaffen. De verkoop gaat goed, hoewel het niet zo is zoals het eerst was, of zoals het zou moeten zijn. Toch zijn we blij dat mensen onze winkel weten te vinden en dat we elke dag klandizie hebben.’

Store 1892 heeft een eigen webshop. Klanten kunnen zich via deze webshop inschrijven voor een nieuwsbrief en krijgen dan tien procent korting op alle kleding die in de webshop wordt aangeboden. Bij een volgende bestelling krijgt de klant dan nog een extra kortingscode. De voorjaarscollectie wordt op dit moment met een korting van vijftig procent verkocht om zo weer plaats te maken voor de zomercollectie.

De winkel is te vinden via hun website, Facebook en Instagram. Via een WhatsApp-nummer (06-21339833) kunnen de klanten ook vragen stellen en hun bestelling rechtstreeks betalen met een tikkie. Ilse hoopt dat mensen haar goed blijven volgen via social media om inspiratie op te doen voor nieuwe outfits.  

‘Het is allemaal nog zo onzeker, je weet niet goed hoe je straks verder moet. Dat merk ik ook aan mezelf bij het inkopen van kleding. De vraag is dan of ik wel dezelfde aantallen kan inkopen als ik eerder deed, want hoe komt het straks? Dat weet nog niemand. Het zou fijn zijn als de toeristen en weekendgasten straks weer gezellig naar Leeuwarden komen. We zitten immers in de leukste straat van Nederland, waar we helaas de horeca nu nog ontzettend moeten missen. Ik hoop dan ook dat we hier met zijn allen doorheenkomen en dat iedereen kan blijven bestaan. Dat is toch wel heel spannend voor veel ondernemers. Ik  geef niet zo gauw op gelukkig. Ik hou gewoon vol.’

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *