Hoe staat het er voor met de sportscholen in Leeuwarden?

Hoe staat het er voor met de sportscholen in Leeuwarden?

Sportscholen vallen onder de categorie ‘binnensporten’ wat betekent dat er, zoals het er nu voor staat, pas vanaf 1 september weer getraind kan worden. De fitnessbranche is het hier niet mee eens en wil graag dat sportscholen zo snel mogelijk weer open gaan.

De branchevereniging is dan nu ook in gesprek met minister Van Rijn, van Medische Zorg, om te kijken naar mogelijkheden en extra maatregelen die er moeten komen om eventueel eerder te openen. Maar 1 juni is waarschijnlijk sowieso geen haalbare datum.

Als sportschool moet je in de tussentijd toch zoeken naar oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld prima bepaalde apparaten of attributen naar buiten verplaatsen. Een outdoor sportschool krijg je dan. Bodyshape Leeuwarden doet dit ook en daarnaast zijn er groepslessen die je buiten kunt volgen. Best fijn als het lekker weer is. Bruin worden en sporten tegelijk!

Om ook in de coronatijd lekker te blijven bewegen, kon je bij Legends of LWD al online lessen volgen, maar sinds deze week heeft de sportschool ook haar eigen outdoor gym gecreëerd. Lets go! Bij Sportcentrum Ursus wordt er ook volop online gesport. Van hoepelfitness tot een volledige workout, het komt allemaal voorbij op hun Facebookpagina.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *