Het Pannekoekschip is sinds 16 maart als eetgelegenheid gesloten. Er wordt echter wel gewerkt, want klanten kunnen pannenkoeken afhalen via de Drive Through. Max Tuik, alias Captain Pancake zoals hij zichzelf noemt, vertelt waar zij mee bezig zijn tijdens deze coronacrisis.
‘De sluiting van de horeca is rampzalig voor alle horecaondernemers en medewerkers. We moeten maar afwachten hoe het straks komt en die onzekerheid is slopend voor iedereen die hiermee te maken heeft.’
Om toch inkomsten te genereren hebben ze de Drive Through bedacht, een stop & go service. Klanten kunnen hun bestelling telefonisch doorgeven, er wordt vervolgens een tijd van afhalen met de klant afgesproken en ze kunnen op dat tijdstip dan kort voor de eerste ingang van het schip parkeren. Een medewerker komt meteen met een pinapparaat naar buiten en rekent met de klant af aan het autoraam. Bij de tweede uitgang van het schip brengt een medewerker de pannenkoeken naar de auto.
‘We doen ons best om zo toch wat omzet binnen te halen en aan de vaste lasten te kunnen voldoen, maar dat is helaas nog steeds niet toereikend. Ook ik heb, net als veel andere ondernemers, te maken met een forse huurprijs en die is op deze manier niet op te brengen.’
Ze zijn nu druk bezig met het maken van plexiglas schermen om die straks tussen de bankjes te plaatsen. Ook bestuderen ze andere mogelijkheden, zoals een eenrichtingsroute in het schip.
Het Pannekoekschip kun je vinden via hun website, Facebook en Instagram. Bestellen kan telefonisch voor afhalen. Klanten krijgen dan een korting van twintig procent. Als je wilt laten bezorgen, dan kun je online bestellen. ‘Bezorgen gaat prima, want pannenkoeken in een doos blijven goed warm’, vertelt Max.
‘Zodra het weer is toegestaan, hoop ik dat mensen straks zo veel mogelijk uit eten gaan, een terrasje pakken of de kroeg bezoeken. In mijn geval hoop ik natuurlijk dat mensen dan weer vaak in het Pannekoekschip gaan eten. Het hangt er vanaf hoe lang deze situatie nog gaat duren, maar ik hoop dat we tot die tijd kunnen overleven en dat we daarna weer op volle kracht vooruit kunnen.’
Foto: Marcel van Kammen