Het nieuwe stadsplatform is online!

Het nieuwe stadsplatform is online!

Het nieuwe stadsplatform van Leeuwarden, WinkelsLeeuwarden, is online! Inmiddels zijn er al rond de zeshonderd winkels en horecagelegenheden, die zich in en rond de binnenstad bevinden, op de website geplaatst. Elk met een eigen profielpagina waarop handige informatie, zoals actuele openingstijden en bezorg- en afhaalmogelijkheden, terug te vinden is. 

De website is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Deo Volente Research, De Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden en Welkom in Leeuwarden. Deo Volente Research is een lokaal bedrijf dat eigen softwareproducten ontwikkelt en websites maakt voor eigen projecten en samenwerkingsprojecten. Zij hebben de website van WinkelsLeeuwarden gebouwd. De Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden en Welkom in Leeuwarden hebben de financiering en inhoud afgestemd en verzameld. Welkom in Leeuwarden heeft daarnaast de regie over het platform, draagt zorg voor de invoer van gegevens en biedt journalistieke ondersteuning.

Het idee om een stadsplatform in Leeuwarden te creëren was er bij de drie partijen al langer. Doordat alles stilligt in verband met de coronacrisis en online een erg goede oplossing is, is nu het juiste moment geweest om het idee van het stadsplatform werkelijkheid te laten worden. In een zeer korte periode zijn alle organisatorische afspraken gemaakt en is het platform ontwikkeld.

Het doel van de website is om de lokale detailhandel te ondersteunen en het vele moois dat winkelstad Leeuwarden te bieden heeft inzichtelijk te maken. Zeker in de komende maanden zijn ook bijzondere openingstijden en de vele speciale services die ondernemers ontwikkelen de moeite van publiceren waard.

Inmiddels is de eerste versie van de website online, maar achter de schermen worden er nog hard gewerkt. De komende vier tot zes weken is dan ook een testfase om kleine updates uit te voeren, bedrijven toe te voegen en alles te optimaliseren. Het is nu al een website om trots op te zijn, maar in de toekomst is zeker het plan om verder uit te breiden en niet alleen bedrijven uit de binnenstad en omgeving, maar elk bedrijf uit Leeuwarden en omgeving erbij te betrekken.

Sta je er als bedrijf nog niet tussen en zou je dat wel graag willen? Meld je dan aan via https://www.winkelsleeuwarden.nl/nieuw-bedrijf/. Als er informatie opstaat die aangepast moet worden of als je er andere foto’s op wil, dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@winkelsleeuwarden.nl.

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.