Haal je favoriete, zelfgemaakte pasta af bij Mimma Restaurant

Haal je favoriete, zelfgemaakte pasta af bij Mimma Restaurant

Sinds 16 maart zijn de deuren van Mimma Restaurant in de Kleine Kerkstraat gesloten. Eigenaren Cosmo en Donatella realiseren zich al snel dat het, het einde van het restaurant betekent als een van beiden ziek wordt. De deuren zijn dus op slot gegaan en voor de klanten zat er niets anders op dan watertandend de foto’s en filmpjes op de website van Mimma te bekijken.

Tot afgelopen donderdag, want op 30 april is Mimma Restaurant gestart met een take away service! ‘To try to get our nose out of the jar’, antwoordt Cosmo. Ze willen contact houden met de klanten en op deze manier proberen te overleven. Laten zien dat ze er nog zijn, ook al dekt de take away service nog niet de kosten.

Sinds vier jaar bereiden ze in Leeuwarden, heel succesvol, overheerlijke traditionele Italiaanse gerechten uit Italië. De streken Umbrië, Campania, Sicilië zijn misschien licht favoriet, maar heel Italië staat bij Mimma op de kaart. Het vergt tijd om een restaurant op te bouwen, zowel economisch, cultureel als sociaal en dat lukte Mimma. ‘We hebben geïnvesteerd in het opbouwen van een vast klantenbestand en het hooghouden van de uitstekende reputatie. We bereiden alle gerechten zelf voor de gasten aan de tien tafeltjes in het restaurant.’

Als er niet snel een vaccin wordt gevonden en ‘social distancing’ normaal wordt, betekent dit voor Mimma in de Kleine Kerkstraat het einde. ‘Ons restaurant is te klein behuisd, we kunnen niet terug naar maar vijf tafeltjes. We zullen dan op zoek moeten naar een nieuwe locatie.’

Een trieste boodschap voor de klanten, maar zeker ook voor Cosmo en Donatella. Voor de liefhebbers van de zelfgemaakte fettuccini, pappardelle, jam, mosterd en niet te vergeten de desserts, maar voor Cosmo en Donatella zou dit zelfs een gedwongen terugkeer naar Italië kunnen betekenen.

Cosmo hoopt dat er over zes maanden een vaccin is gevonden, want dan hebben ze misschien nog een kans om de ‘Italian foodculture’ te blijven uitdragen. ‘We zijn beiden hartstochtelijk dit avontuur aangegaan, we wilden iets nieuws in ons leven en nu hopen we dat we het mogen afmaken, want ze zijn nog lang niet klaar in Friesland. We willen door!’

Foto: Simon van der Woude

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *