Grote winkel met genoeg ruimte zorgt voor normale verkoop

Grote winkel met genoeg ruimte zorgt voor normale verkoop

‘Wij doen in deze coronatijd wat we altijd al doen: installeren, repareren en bezorgen’, zo begint Sjoerd Pieter Koelmans van winkel TDC te vertellen. TDC is al bijna veertig jaar hét vertrouwde adres in Leeuwarden voor huishoudelijke apparaten, witgoed, verlichting en de daarbij behorende onderdelen en accessoires.

Met een grote winkel aan de Voorstreek is er voor de klanten voldoende ruimte om afstand te houden van elkaar. Dit maakt het voor de winkel makkelijk om open te blijven in deze coronatijd. ‘Een wasmachine of een koelkast moet gewoon gemaakt worden als deze stuk is. Dit blijven we dan ook gewoon doen’, aldus Koelmans. ‘Als we bij mensen thuis aan het werk zijn, vragen we wel of ze voldoende afstand willen houden. Mensen hebben hier veel begrip voor dus dit levert nooit problemen op.’

‘Ook hebben we er bewust voor gekozen om de openingstijdens gewoon te houden zoals we die altijd hebben. Zijn we minder uren per dag open, dan is de kans veel groter dat het drukker wordt in de winkel. Daarom houden we onze openingstijden zo ruim mogelijk.’ Je kunt dus gewoon bij TDC langsgaan voor nieuwe aankopen of vragen. ‘Online bestellen kan ook, maar daar ligt niet onze focus’, zo vertelt de ondernemer. Betalen kan overigens gewoon met pin, maar ook via een tikkie.

Leuke actie

De winkel heeft momenteel een leuke ‘coronaactie’ lopen in samenwerking met De Kleyne Sint Jabob. Als je bij TDC een koksmes koopt, krijg je, na de coronatijd, een gratis workshop bij De Kleyne Sint Jacob cadeau. De workshop kun je uiteraard pas doen als alles weer een beetje normaal is.

De demonstraties die ze weleens in de winkel houden, zijn allemaal uitgesteld. Dat is momenteel niet handig en haalbaar. ‘Gelukkig zijn dit voor ons kleine dingen die niet door kunnen gaan. Wij kunnen alles leveren, bezorgen en repareren. Daarmee kunnen we als winkel gewoon openblijven. Dat is een groot voorrecht!’

Foto: Marcel van Kammen

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.