Gemeente Leeuwarden doet niet moeilijk over extra terrassen

Gemeente Leeuwarden doet niet moeilijk over extra terrassen

Nog een weekje geduld, maar dan mogen op 1 juni alle horecagelegenheden weer open voor het ontvangen van gasten. Daarmee mogen ook alle terrassen weer open en gelukkig doet de gemeente niet moeilijk tegen horecaondernemers over het uitbreiden met een terras.

Binnen mag een horecaondernemer maximaal dertig mensen ontvangen. Buiten geldt deze regel niet. Hoewel daar ook voldaan moet worden aan de richtlijnen van het RIVM blijft het geval hoe groter terras je hebt, hoe meer gasten je kunt bedienen. Heb je als ondernemer geen terras dan baal je misschien even, maar de gemeente in Leeuwarden is erg meegaand.

Waar normaal een vergunning moet worden aangevraagd voor het openen of uitbreiden van een terras, wat ook vaak nog eens weken duurt, is dit nu niet nodig. Wel moet je de gemeente even inlichten wat je plannen zijn, maar dat wordt in de meeste gevallen gewoon goedgekeurd. Een fijne meevaller voor de horeca in Leeuwarden.

Er is wel een maar, want je kunt alleen een terras aanvragen op maximaal twintig meter afstand van je café of restaurant. In dat geval kun je overleggen en samenwerken met een collega-ondernemer die wel vlak in de buurt zin van een geschikte terras locatie. Met elkaar, voor elkaar!

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *