Flower Power Markt: duurzaam, gezond en kleurrijk winkelen

Flower Power Markt: duurzaam, gezond en kleurrijk winkelen

De Flower Power Markt is bekend van de markten die al jaren lang, in de winter en het voorjaar, worden georganiseerd in Leeuwarden (Neushoorn), Sneek (Kunstencentrum Atrium) en Drachten (De Lawei). In de pop-up store werken we met dezelfde formule.

In de winkel vind je duurzame, lokale, creatieve en kleurrijke producten & diensten van diverse Flower Power Markt aanbieders. Een wisselend aanbod op het gebied van (h)eerlijk (lokaal) eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, groen & zelf(voorzienend) aan de slag en creatieve & kleurrijke levensstijl.

De winkel is open sinds 1 juli 2020, tot in ieder geval eind december. Van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

In de winkel kun je heerlijk sneupen, inspiratie opdoen en shoppen! Zo vind je er handgemaakte producten (handgeschept papier, wolengelen, stekjeshouders, ezelinnenmelk zepen en veganistische taarten en lekkers, en schilderijen van Stephan Jagersma), kleurrijke alternatieve kleding & schoeisel, eigenzinnige sieraden, thee op natuurbasis, fairtrade producten, natuurlijke verzorgingsproducten, (vintage) woonaccessoires, wierook, edelstenen, klankschalen, tweedehands boeken, apothekers- & kamerplanten en andere hippe duurzame goodies. Tevens worden er vanuit de winkel diensten aangeboden door therapeuten en masseurs. Lees meer over het aanbod in de pop-up store.

Activiteiten

Omdat ze ook mensen graag willen inspireren op het gebied van een duurzame, gezonde en kleurrijke levensstijl bieden ze laagdrempelige workshops en activiteiten aan. Zo zal je de komende tijd enveloppen kunnen maken van hergebruikt papier, planten leren stekken, meer kunnen leren over drakenenergie of krijg je een gratis numerologie consult aangeboden. Daarnaast kun je genieten van de gezellige sfeer en dienen we als ontmoetingsplek!

Wie een reden zoekt zijn boekenkast eens op te ruimen… in de Flower Power Markt – Pop-up Store kun je deze ruilen voor frisse exemplaren. Ook zaaigoed en plantjes kunnen worden geruild.

Praktische informatie

Adres: Vijzelstraat 4, 8911 EW Leeuwarden. Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie en de agenda van activiteiten is te vinden op www.flowerpower.frl.

De thema’s uitgelegd:

Natuurlijke gezondheid
Je écht goed voelen, zowel lichamelijk als geestelijk… dat is fijn! Gedachten en emoties beïnvloeden ons gevoel van welbehagen en omgekeerd hebben onze voeding en levensstijl invloed op onze geest. Tijdens de Flower Power Markt kunnen bezoekers ontdekken hoe je op een natuurlijk manier dichter tot jezelf komt en meer ontspant. Er is aandacht voor gezonde voeding, beweging, de kracht van edelstenen, alternatieve geneeswijze, zingen en kruidenremedies.

Groen & Zelf(voorzienend) aan de slag
DIY (zelf doen en producten maken) is de trend. Als mens willen we zien of ervaren hoe ons eten groeit en genieten van de voldoening van iets zelf te maken. Puur koken, een eigen moestuin hebben, producten inmaken of zelf kleding (ver)maken; je kunt er je creativiteit in kwijt. De Flower Power Markt wil mensen inspireren door te laten zien hoe leuk en eenvoudig dit kan zijn.

Eerlijk consumeren
Kies je voor fair trade, biologisch of de laagste prijs? Op de Flower Power Markt willen we (zoveel mogelijk) duurzame alternatieven en producten aanbieden, gemaakt met respect voor mens en milieu.

Kleurrijke levensstijl
Het leven is mooi en daar genieten we graag van! Vier het leven alsof het altijd zomer is. Op de markt bieden we producten die het leven kleur geven; felle kleuren, mooie prints, retro & vintage, hipp(i)e jurkjes, sieraden en andere accessoires.

Consuminderen
De Flower Power Markt wil ook de gelegenheid bieden meer mensen te laten kennismaken met de voordelen van de deeleconomie: ruilen, delen, hergebruiken (recyclen), tweedehands (ver)kopen en repareren. Door bewust om te gaan met spullen en diensten hoeft er minder geproduceerd te worden. Dat scheelt geld en grondstoffen en is daarnaast goed voor het milieu!

Hoofdfoto: Anneke de Groot

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *