Expositie ‘Us Keet’ vanaf 1 juli in het Fries Landbouwmuseum

Expositie ‘Us Keet’ vanaf 1 juli in het Fries Landbouwmuseum

In het Frieslandbouwmuseum is vanaf 1 juli tot 20 september een nieuwe expositie te bekijken, een foto-expositie om precies zijn, genaamd ‘Us Keet’. De foto’s zijn gemaakt door fotografe Martina Ketelaar uit Bolsward, die zelf ook regelmatig in de keet te vinden is.

Wat is een keet precies? Een keet is een oude caravan of zelfgebouwd honk waar jonge mensen samenkomen om de gezelligheid op te zoeken. Deze mensen samen vormen een subcultuur. Het vooroordeel luidt dat in keten veel wordt gedronken en dat er vooral boeren te vinden zijn. Martina wil met haar foto’s dit beeld veranderen en laten zien welke mensen er werkelijk in een keet zitten.

Martina ziet de mensen in een keet gewoon als een groep vrienden in bijvoorbeeld Amsterdam die bij elkaar komen om de dag door te nemen. Als je het zo bekijkt, is er eigenlijk vrij weinig verschil. 

‘’Fotografe Martina Ketelaar (1997) werkt voor bedrijven en organisaties. Ze woont in het Friese stadje Bolsward en fotografeert vaak projecten die met actuele onderwerpen als identiteit, cultuur, het platteland, duurzaamheid en authenticiteit te maken hebben. Martina laat in haar werk de onderwerpen vaak aan het toeval over. Ze gaat af op haar intuïtie en documenteert op die wijze haar onderwerp. Veel van haar projecten hebben te maken met het platteland of natuur. Ze portretteert op een realistische manier met een eigen blik’’ – Fries Landbouwmuseum

Foto: Fries Landbouwmuseum

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *