“Er ontstaan ook dingen waar je op langer termijn van profiteert’’

“Er ontstaan ook dingen waar je op langer termijn van profiteert’’

In de Kleine Kerkstraat is de delicatessenwinkel House of Taste gevestigd. Met een breed assortiment is het een speciaalzaak voor de consument. Je vindt er binnenlandse en buitenlandse kazen, worsten, noten, vleeswaren, wijnen en nog veel meer. Ze verkopen alles wat in de volksmond delicatesse wordt genoemd. Eigenaar Jan-Tjip Douwstra vertelt wat de coronatijd voor de winkel betekent.

‘Gelukkig zijn wij niet dicht geweest’, zo steekt Jan-Tjip van wal. ‘Wel hebben we onze openingstijden een beetje aangepast. We zijn nu tot 17.00 uur open in plaats van 18.00 uur. Maandags zijn we gesloten. Deze dag gebruiken we om weer een beetje op adem te komen, het overzicht te bewaren en aanpassingen te doen. We hebben namelijk maar een klein oppervlak. Daarom mogen er momenteel maximaal twee mensen in onze winkel. Voorheen stond onze winkel weleens stampvol. Dat is helaas nu even niet mogelijk.’

‘Naast dat we gewoon open zijn, hebben we ook de bezorgdienst gelanceerd. Bezorgen aan consumenten deden we niet standaard, alleen op verzoek. De webshop draaide alleen voor buiten de stad, want bij groothandels bezorgen we in grote volumes. We waren wel van plan om aan de consument in Leeuwarden te bezorgen. De webshop hadden we daarvoor al gebouwd. We konden daarom snel schakelen. Het was een kwestie van vinkjes op zichtbaar zetten. We zijn dag en nacht bezig geweest met het goed inrichten van deze webshop. Niet alles staat er nog in, maar we zijn een heel eind op weg.’

‘We krijgen via allerlei kanalen bestellingen binnen. Normaal gesproken denk je na over hoe je het gaat aanpakken. Nu neem je de bestelling aan en ga je dan pas kijken hoe dat haalbaar is. Dat is nieuw en vergt veel energie, maar we willen alle bestellingen kunnen uitvoeren. Op dit moment is bezorgen in Leeuwarden gratis, maar dat kunnen we niet lang volhouden. Daarom komen er binnenkort wel bezorgkosten bij, maar dat is in deze tijd heel normaal.’

Qua omzet houdt het bij House of Taste niet over. ‘Het belangrijkste is dat we kunnen blijven bestaan’, aldus Jan-Tjip. ‘En dat is goed. Het vergt veel aanpassingsvermogen, maar het scheelt dat wij handelen in eten. We kunnen ons assortiment verbreden of versmallen. Daarin zijn we heel flexibel. In onze naam staat niet exact wat we doen. We zijn zakelijk positief ingesteld, al blijf je de nodige littekens houden. Aan de andere kant ontwikkelen zich nu dingen waar je op de lange termijn van profiteert. Die gedachte moeten we voor ogen houden.’

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.