Een winter vol wonderen bij Emmakade Antiek

Een winter vol wonderen bij Emmakade Antiek

Met al het sombere nieuws dat we iedere week krijgen, is het moeilijk om iets nieuws te ervaren. Een leven vol activiteiten wordt nu beperkt tot het staren naar onze schermen. Hoe zou jij dan reageren als je een interieur en antiekwinkel binnenloopt en even in een andere wereld terecht komt? De muren gevuld met engelen, een marmeren vloer en licht dat door de hele kamer schijnt. Voor degene die nooit in een hemel geloofde, dan heb je nu de kans om het voor je te zien. Wat heeft Joke over ‘Winterweelde’ te vertellen?


“Wij zijn al 46 jaar bij elkaar. In het begin hebben we geen cent te makken gehad. Liftend gingen we naar Amsterdam of Antwerpen en daar overnachtten we dan bij een heel goedkoop hotelletje. Dan tikten we daar oude spullen op de kop. We hebben gewoon een liefde voor spullen van vroeger. Wij hebben niet zoveel met het hele moderne huizen met alleen twee meubels en twee vazen. Mensen zullen het een beetje over de top vinden, maar wij vinden het fantastisch!”


Wat hangt er eigenlijk boven ons?

“We hebben de winkel al 35 jaar. Bij een van de inkoopreizen, tweeëntwintig jaar geleden, kwamen we dit plafond tegen. Het hing in België bij een handelaar in antiekbouwmateriaal. We hebben er een uur onder gestaan, elkaar aangekeken en we zeiden als we dit niet doen, dan zullen we daar ons hele leven spijt van hebben. Dus binnen een uur beslist en gekocht. En nooit een dag er spijt van gehad.”


Winterweelde

Sindsdien maken we elk jaar in november van de woning naast de winkel een extra winkel. Dit jaar is het thema ‘Winterweelde’, dus alles is mooi in het wit, zoals de gedekte tafels met glaswerk. We willen een mooie winterse sfeer brengen. We zijn in deze periode altijd zeven dagen in de week geopend en er komen dan ook veel mensen op af. Het is nu even afwachten en kijken hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen. Je kunt me er wel voor wakker maken om dit allemaal in te richten. Ik vind het gewoon leuk om het juiste spul samen te brengen en de juiste sfeer te creëren.”


Nu de musea dicht zijn, hebben we zeker iets nodig waarbij we in een veilige omgeving kunnen ontspannen. Dat is Emmakade Antiek zeker! Je hebt de gehele maand november de mogelijkheid om op visite te gaan bij het ‘open huis’ bij Emmakade 2 en 4.


Voor meer informatie: emmakadeantiek.nl

Gerelateerde artikelen

Laat uw gedachte achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *